Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Σκέρτσος: Επιχείρηση διάψευσης Λύτρα και απαξίωσης – Η κυβέρνηση δεν γνώριζε τη μελέτη, δεν κομίζει τίποτα καινούριο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όχι μόνο υποβάθμισε την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, αλλά διέψευσε και τον καθηγητή Λύτρα ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση (άρα όχι μόνο ο πρωθυπουργός και το Μαξίμου…) δεν γνώριζαν την μελέτη!

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Ακ. Σκέρτσος ανέφερε ότι δεν είχε περιέλθει σε γνώση της κυβέρνησης η έρευνα Τσιόδρα – Λύτρα, ενώ εκτίμησε πως έχει γίνει πολύ μεγάλος θόρυβος για μια έρευνα που δεν κομίζει κάτι καινούργιο. Ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ακόμη πως η απάντηση Οικονόμου ήταν σαφής και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση λαμβάνει δεκάδες αντίστοιχες εισηγήσεις με στατιστικά στοιχεία. Κάλεσε δε την αντιπολίτευση να μην διογκώνει ένα ζήτημα «ήσσονος σημασίας», όπως το χαρακτήρισε.

Στην ομιλία του ο υπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «τοξικότητα και έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα», ενώ μίλησε «για αρνητές της πραγματικότητας και σαμποτέρ της εθνικής προσπάθειας». Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να αμαυρώνει την καλή εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, επιδιδόμενη σε ένα ρεσιτάλ ψόγου, ισοπέδωσης και τοξικότητας, ανέφερε.

Αναφερόμενος στην διαγραφή Κουρουμπλή είπε πως ήτα «φρικιαστικά» όσα είπε και εκτίμησε ότι η απόφαση της διαγραφής «αν και σωστή, είναι αποσπασματική και ατελής καθώς υπάρχουν και άλλα στελέχη ,όπως ο Παύλος Πολάκης που έχουν κάνει χειρότερες δηλώσεις».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ