Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

«Έκρηξη» στη Βουλή: Ο Κουρουμπλής είπε «δολοφόνους» τους βουλευτές της ΝΔ για την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα αναπάντητα ερωτήματα για το αν η κυβέρνηση γνώριζε την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για τις ΜΕΘ έχουν ανεβάσει «στο κόκκινο» το κλίμα στη Βουλή. Στην Ολομέλεια, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2022, έγινε πανδαιμόνιο για 10 λεπτά όταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αποκάλεσε «δολοφόνους» τους βουλευτές της ΝΔ! Τον χαρακτηρισμό αποδοκίμασε άμεσα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας εισήλθε στην Ολομέλεια και επετίμησε τον βουλευτή με μπομφή ια αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

«Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα απολογηθεί γι’ αυτά», ανέφερε στην ομιλία του ο Π. Κουρουμπλής και φώναζε: «ντροπή αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν θα το ξεπεράσετε έτσι».

Αμέσως ο προεδρεύων κ. Αβδελάς του ζήτησε αρκετές φορές να ανακαλέσει, αλλά ο Π. Κουρουμπλής ήταν ανένδοτος: «δεν ανακαλώ τίποτα! Δολοφονήθηκαν άνθρωποι να απολογηθείτε για τον φίλο μου», έλεγε απαντώντας στις παρακλήσεις του προεδρεύοντως.

Την ίδια ώρα οι βουλευτές της ΝΔ προκαλούσαν χαμό στην Ολομέλεια, φωνάζοντας «ντροπή σου» με τον Δημήτρη Μαρκόπουλο να ωρύεται: «να ανακαλέσεις, πουλάς πόνο! Είσαι λαϊκιστής του πόνου, ντροπή σου! Να μας πεις για το ναυάγιο στον Πειραιά».

«Ότι και να κάνετε είστε υπόλογοι γι’ αυτό που συντελείται. Αναγνωρίστε ότι έγινε λάθος!Πέθαναν άνθρωποι άδικα το κατανοείτε; Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο», επέμενε ο Π. Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «έχω να μιλήσω, δεν έχει δικαίωμα να με διακόψει κανείς».

Ο πρόεδρος διέκοψε τον βουλευτή και του είπε: «αυτό που σας λέω εγώ, γιατί ο κανονισμός της βουλής το λέει! Θέλω να ανακαλέσετε τα περί δολοφόνων». «Ξέρω τι λέω, μιλάω καλά ελληνικά», απάντησε ο βουλευτής, αλλά ο πρόεδρος τόνισε: «σβήνω την αναφορά εγώ».

Τον λόγο πήρε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. «Γίναμε μάρτυρες μιας αθλιότητας ενός ακραίου λαϊκιστή, ενός βουλευτή που τόλμησε να κατηγορήσει μια παράταξη ως δολοφόνους και του ζητάει η Βουλή να ανακαλέσει και προσποιείται ότι δεν κατάλαβε! Την πρόκληση και την ντροπή που προκάλεσε στο κοινοβούλιο», είπε και έμεινε σιωπηλός μέχρι να υπάρξει αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ στην αίθουσα είχε εισέλθει ο Π. Σκουρλέτης, ο οποίος αμέσως ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί τη λογική της τυμβωρυχίας επισημαίνοντας όμως ότι η κυβέρνηση δεν απαντά στα ερωτήματα που έχουν γεννηθεί από την δημοσιοποίηση της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα.

«Ασκήσαμε έντονη πολιτική κριτική για την διαχείριση της πανδημίας. Θέσαμε ερωτήματα και απαντήσεις δεν πήραμε! Όσο δεν δίνονται απαντήσεις γύρω από πολιτικές ευθύνες ανοίγουμε το δρόμο για φράσεις άστοχες και παρεξηγήσιμες! Ο χώρος μας, αυτό που είχε πει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη (Μιχάλης Χρυσοχοΐδης) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι, δεν υιοθετεί αυτή τη λογική! Εμείς τυμβωρυχία δεν κάνουμε», ξεκαθάρισε.

Τους χαρακτηρισμούς Κουρουμπλή καταδίκασαν από το ΚΙΝΑΛ η Νάντια Γιαννακοπούλου και από το ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ