Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Δ. Μαύρος: Ανέλεγκτη ακόμη και σήμερα η Opinion Poll!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παραδέχθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΔΕΑ στην Εξεταστική Επιτροπή ότι η δημοσκόπηση της Opinion Poll δεν έχει ελεγχθεί πλήρως ακόμη και σήμερα παρά τις παραβιάσεις του Κώδικα Δεοντολογίας!

Μάλιστα ο Δημήτρης Μαύρος ανέφερε σειρά σοβαρών προβλημάτων που παρουσιάσθηκαν με την συγκεκριμένη δημοσκόπηση: αρχικά κυκλοφόρησε χωρίς ταυτότητα – κάτι που απαγορεύεται από τον Κώδικα Δεοντολογίας του ΣΕΔΕΑ και της ΕΣΟΜΑΡ. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είχε δημοσιευθεί κάποια ταυτότητα στο site Manifesto, αλλά και πάλι δεν ανέφερε ποιος ήταν ο πελάτης – εντολέας, κάτι που επίσης απαγορεύεται. «Είναι από αυτά που και ο νόμος και οι Κώδικες (Δεοντολογίας) λένε ότι είναι σοβαρό θέμα», σχολίασε ο Δ. Μαύρος.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης της Opinion Poll σε άλλη εταιρεία του λάμβανε απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ).

Ο Δ. Μαύρος κατέθεσε ότι ο ΣΕΔΕΑ επικοινώνησε με την Opinion Poll και της ζήτησε να απαντήσει στις κατηγορίες και στη συνέχεια έκανε έλεγχο ως προς τη συλλογή στοιχείων.

Όμως ακόμα δεν έχει γίνει έλεγχος ως προς την στάθμιση των στοιχείων της έρευνας της Opinion Poll καθώς αυτό είναι αρμοδιότητα της Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων, η οποία τα τελευταία 2 χρόνια δεν έχει κάνει ούτε ένα έλεγχο (όπως παραδέχθηκε στην Εξεταστική ο πρόεδρός της Θόδωρος. Χατζηπαντελής)!

Η εκτίμηση του αντιπροέδρου του ΣΕΔΕΑ είναι πως «στο κομμάτι της συλλογής στοιχείων η εταιρεία ήταν σωστή. Στο κομμάτι της στάθμισης δεν έχει ελεγχθεί. Η αρμοδιότητα είναι της Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων».

«Εγώ ταυτοχρόνως με την Εξεταστική θα έστελνα την Opinion Poll και στην Ελεγκτική Δημοσκοπήσεων», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ