Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Η Ματίνα τα μπερδεύει για τις ΜΕΘ και κάνει… το παγώνι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέταξε την μπάλα στην εξέδρα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, προσπαθώντας να διαψεύσει τις καταγγελίες ότι γίνεται διακρίσεις των κλινών στις ΜΕΘ. Δεν έχουμε καμία καταγγελία στην ΕΙΝΑΠ ότι υπάρχει κενό κρεβάτι και ότι δεν μας πήραν ασθενείς σε ΜΕΘ, υποστήριξε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στο ΟΡΕΝ και υποστήριξε ότι οι καταγγελίες αυτές προσβάλλουν τους γιατρούς. Σημειώνεται ότι το ΟΡΕΝ παρουσίασε σήμερα έγγραφο που στην ουσία επιβεβαιώνει τις καταγγελίες για διαχείριση κλινών ΜΕΘ για την εξυπηρέτηση vip ασθενών.

Η Ματίνα Παγώνη ισχυρίστηκε ότι είναι αδιανόητο να λέγεται ότι γιατροί κρατούν κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ, αλλά τής απάντησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, λέγοντας: «Ποιος είπε ότι οι γιατροί κρατάνε κενά κρεβάτια;».

Ο κύριος Γιαννάκος επανέλαβε ότι ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου είπε ότι «κρατάνε καβάντζα κλίνες» και τόνισε ότι η ΠΟΕΔΗΝ θεωρεί απαράδεκτο το ότι το υπουργείο Υγείας παρουσιάζει την εικόνα της πληρότητας των ΜΕΘ στο 98% «όταν έχουμε 120 διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ».

Στο ερώτημα πώς βρέθηκε αμέσως ΜΕΘ για τη νοσηλεία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, η Ματίνα Παγώνη, εμφανώς αμήχανη, απάντησε: «Το πως βρήκε ο Μητροπολίτης… Δεν ξέρω σε πόσες μέρες βρήκε… Εγώ μιλάω για τους ασθενείς που ξέρω, για τα κρεβάτια τα κενά που ξέρω και διαχειρίζομαι τους ασθενείς μου. Αν ο Μητροπολίτης βρήκε σε τρεις μέρες – “σε τρεις ώρες”, την διόρθωσε ο κ. Γιαννάκος – αυτό θα το απαντήσουν αυτοί που διαχειρίστηκαν τη μετακίνηση του Μητροπολίτη».

Η απάντηση για τον Μητροπολίτη στα τελευταία λεπτά του βίντεο:

Ο διάλογος της κυρίας Παγώνη με τον κύριο Γιαννάκο στο ΟΡΕΝ έγινε σε υψηλούς τόνους και ήταν συνέχεια της αντιπαράθεσης που είχαν νωρίτερα προσκεκλημένοι στη δημόσια τηλεόραση.  

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ