Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Ομολογία Οικονόμου: Η επιτροπή υιοθέτησε την «παραγγελιά» Μητσοτάκη για την τρίτη δόση!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρωτάκουστα πράγματα λέγονται από επίσημα κυβερνητικά χείλη για την πολιτική που ακολουθεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας και δεν κουνιέται φύλλο.

Το αποκορύφωμα ήταν η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών υιοθέτησε την «παραγγελιά» του πρωθυπουργού να γίνει η αναμνηστική δόση του εμβολίου νωρίτερα.

Τι είπε δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Οικονόμου. Ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης- αυτός που είπε ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ δεν κινδυνεύουν περισσότερο από αυτούς που είναι σε ΜΕΘ – σαν ο πλέον ειδικός επιδημιολόγος εισηγήθηκε στους πραγματικούς επιστήμονες την αλλαγή του χρόνου εμβολιασμού.

Αλλά τι λέμε τώρα: Ξέρει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA), ή το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και δεν ξέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι όλοι αυτοί οι κορυφαίοι διεθνείς οργανισμοί υγείας συστήνουν χωρίς παραφυάδες τη «λήψη της 3ης δόσης τουλάχιστον 6 μήνες μετά τη συμπλήρωση του βασικού εμβολιασμού Covid-19».

Αλλά η Ελλάδα του ειδικού επιδημιολόγου – πρωθυπουργού υιοθέτησε την ενισχυτική δόση μετά την παρέλευση μόλις ενός τριμήνου.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε αν η επίσπευση της ενισχυτικής δόσης ήταν απόφαση του πρωθυπουργού ή της επιτροπής, και απλώς δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση επιβεβαιώνοντας ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε και οι επιδημιολόγοι υπάκουσαν .

«Το ουσιαστικό είναι ότι η χώρα μας, όπως και άλλες χώρες, κινήθηκε γρήγορα και έγκαιρα εξαιτίας της μετάλλαξης όμικρον και γιατί λόγω του χειμώνα βρισκόμαστε περισσότερο σε κλειστούς χώρους. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από την επιτροπή να εξετάσει και να αναλύσει το θέμα, η πλατφόρμα άνοιξε και ο κόσμος ανταποκρίθηκε», απάντησε ο κ. Οικονόμου.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ