Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Κυβέρνηση: Ποια πανδημία; Μόνο επικοινωνία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Να αποδομήσει την πρόταση Τσίπρα, για μέτρα κατά της πανδημίας στα σχολεία, προσπάθησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αλλά δυστυχώς για αυτόν, και πολύ πέρισσότερο για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, η πραγματικότητα τον διαψεύδει.

Διαβάστε ακόμη: Aλέξης Τσίπρας: Καταθέτουμε πρόταση για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία

«Αν ισχύσει αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας, τα σχολεία απλά δεν θα λειτουργούν», έγραψε ο εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που με λιγότερα κρούσματα από την πανδημία είχε επιβάλει την τηλεκπαίδευση για μήνες.

«Με όπλο μας τον εμβολιασμό και τους συνεχείς ελέγχους, που φτάνουν για τους μαθητές έως τα 7 τεστ ανά εβδομάδα, τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά μας λειτουργούν πλήρως επί 3 μήνες. Αυτή τη στιγμή μόλις 12 στα 80000 τμήματα έκλεισαν για λίγες ημέρες, με απόλυτη διασφάλιση της υγείας των μαθητών», πρόσθεσε.

Ομως τα ίδια τα δεδομένα τον διαψεύδουν, καθώς το 25% των κρουσμάτων τον Νοέμβριο αφορούν παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 1500 μαθητές κάθε μέρα, τις τελευταίες ημέρες, είναι νέα κρούσματα. Πολλοί πηγαίνουν στο σχολείο τους πριν διαγνωστούν από τα self test.

Για να κλείσει ένα τμήμα χρειάζεται να υπάρχουν ταυτόχρονα 50+1 κρούσματα. Και ο φαύλος κύκλος της μετάδοσης μεγαλώνει.

Αντί να συζητήσει, τουλάχιστον, την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυβέρνηση, εξακολουθεί να προσπαθεί να διασωθεί επικοινωνιακά εν μέσω έξαρσης της πανδημίας. Αυτό πληρώνουμε…

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ