Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Ο φαύλος, ο Παύλος και τα φούμαρα του brain gain

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απελπιστικός ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην προσπάθειά του να δείξει έργο. Κατά τη συζήτηση με νέους επιχειρηματίες στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο του προσυνεδρίου της ΝΔ το Σάββατο είπε μισή αλήθεια που, όπως είναι γνωστό, ισούται με ένα ψέμα.

Προσπαθώντας να πείσει τους ακροατές και τα ΜΜΕ που παρακολουθούσαν την ομιλία του ότι το brain drain με την πολιτική του γίνεται “brain gain”, επιστρέφουν δηλαδή νέοι επιστήμονες από το εξωτερικό, έφερε το παράδειγμα ενός νέου που επέστρεψε στην Ελλάδα να δουλέψει.

«Δίνουμε ειδικά φορολογικά κίνητρα σε νέους ανθρώπους οι οποίοι έφυγαν στα χρόνια της κρίσης από τη στιγμή που θα επιλέξουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Και έχουμε εδώ πέρα παραδείγματα: Ο Παύλος σπούδασε στην Αμερική, επέλεξε να γυρίσει και να δουλέψει στον τόπο του, γιατί; Διότι βρήκε μία καλή δουλειά», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αυτό που δεν είπε όμως είναι ότι ο Παύλος, που καθόταν κοντά του, γύρισε για να εργαστεί στην επιχείρηση του πατέρα του! Η οποία τυχαίνει να είναι μία από τις πολύ γνωστές ελληνικές εταιρείες!

Δυσκολεύεται πολύ να συναντηθεί με την αλήθεια ο πρωθυπουργός. Σε μια χώρα όμως που η ανεργία των νέων έχει χτυπήσει κόκκινο είναι τουλάχιστον φαύλο να παίζεις με τον πόνο τους και να τους κοροϊδεύεις…

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ