Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Ομολογούν ανικανότητα! Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει efood και Wolt

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αδυναμία να ελέγξει την Efood και την Wolt δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου στη Βουλή! Και αυτό διότι, όπως είπε στη Βουλή, δεν έχουν κάνει καταγγελία οι εργαζόμενοι!!!

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης (φωτογραφία) τού κατέθεσε ερώτηση για τις «απαράδεκτες εργασιακές πρακτικές» των πλατφορμών αναφέροντας πως οι πλατφόρμες τούς υποχρεώνουν να καταθέτουν καθημερινά σε μετρητά τις εισπράξεις από τις διανομές που καταβλήθηκαν και στη συνέχεια, οι εταιρείες αμφισβητούν την ορθότητα αυτών των συναλλαγών με αυθαίρετο τρόπο.

Αρχικά ο Π.Τσακλόγλου θέλησε να απαντήσει «γραφειοκρατικά»: «σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΕΠΕ, δεν έχει υποβληθεί καμία σχετική καταγγελία για το συγκεκριμένο θέμα σε κανένα υποκατάστημα του ΣΕΠΕ σε ολόκληρη την επικράτεια». Μάλιστα πρόσθεσε ότι ζήτησε από τις υπηρεσίες να τσεκάρουν δεύτερη φορά αν υπάρχει καταγγελία «και εκείνοι που μου είπαν ότι από μισθωτό δεν είχε γίνει αντίστοιχη καταγγελία, οπότε προς τα πού να παρέμβω;».

ΚΛΕΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ: Με συγχωρείτε, αλλά εδώ, στη Βουλή, μας το είπαν.
Φοβούνται, κύριε Υπουργέ. Φοβούνται να κάνουν καταγγελία, γιατί υπάρχει τρομακτικός ανταγωνισμός.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ (Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων): Κύριε Γρηγοριάδη, πώς να προχωρήσω σε μια καταγγελία ή οτιδήποτε; Πώς να πάω; Δηλαδή, τι να κάνω;

ΚΛΕΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ: Ο θεσμικός μας ρόλος…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ (Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων): Σας καταλαβαίνω για αυτό το πράγμα που λέτε, αλλά, αν δεν ξεκινήσει από κάποιο πράγμα; Δηλαδή, δόθηκε όλη αυτή η δυνατότητα να συνδικαλιστούν και πολύ καλά δόθηκε. Βάλαμε αυτά εδώ τα πολύ αυστηρά κριτήρια που είπαμε ότι εσείς αν δεν τα πληροίτε όλα αυτά τα υπόλοιπα, δεν μπορείτε να είστε αυτοαπασχολούμενοι, πρέπει να είστε μισθωτοί. Από εκεί και μετά, όμως, δεν μπορώ να προχωρήσω πέρα από αυτό το πράγμα. Κανένας διανομέας δεν έχει καταγγείλει, δηλαδή, στην Επιθεώρηση Εργασίας τον εργοδότη του για το γεγονός ότι τον υποχρεώνει να ασκεί καθήκοντα πέραν των όσων προβλέπονται στη σύμβασή του».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ