Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Τσακαλώτος σε Βεσυρόπουλο: Είσαι υπουργός, μην ξεφτιλίζεσαι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έξω φρενών έκανε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο η εμμονή του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου να υποστηρίζει στη Βουλή ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε μειώσεις φόρων. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε τα μέτρα που ψηφίσθηκαν το 2018 και εφαρμόσθηκαν το 2019 λέγοντας ότι ήταν 50% μειώσεις φόρων και 50% μειώσεις δαπανών.

Όμως ο Απ. Βεσυρόπουλος επέμεινε: «Εγώ δεν θυμάμαι να έγινε κάποια μείωση φόρου κατά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε έντονα επικαλούμενος τον Γιάννη Βρούτση, ο οποίος (φρονίμως ποιών) έμεινε σιωπηλός αφήνοντας ακάλυπτο τον υπουργό του. «Δεν είναι ωραίο για τη χώρα να έχει υπουργό που υποφέρει από απώλεια πρόσφατης μνήμης. Δεν είναι σωστό, το είπαν και ομιλητές της ΝΔ, το είπε ο Γιάννης Βρούτσης, ότι πρέπει να συμφωνούμε στους αριθμούς», τόνισε ο Ευκλ. Τσακαλώτος.

«Έχω τον πίνακα του προϋπολογισμού του 2019 που έχει καταγράψει όλες τις μειώσεις που ψηφίσαμε το Δεκέμβρη του 2018», είπε στον σιωπούντα Απ. Βεσυρόπουλο και σε προσωπικό τόνο τον επιτίμησε: «να μην απαντάτε έτσι. Να μην ξεφτιλίζετε έτσι τον εαυτό σας και το κοινοβούλιο. Δεν μπορείτε να καλύπτεστε από τις εφημερίδες σας, και τα μέσα σας ότι κανένας δεν θα καταλάβει τι είπατε. Είστε υπουργός Οικονομικών, επομένως να φέρεστε ως υπουργός Οικονομικών. Και όχι να λέτε και να ξαναλέτε ότι έχετε πει ελπίζοντας ότι κανείς δεν θα καταλάβει τι είπατε. Όλη η δημοσιονομική παρέμβαση ήταν: 50 μειώσεις φόρων και 50 μειώσεις δαπανών».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ