Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Χαλκιδική: Ο αντιπεριφερειάρχης απαγόρευσε στη Βουλή να καταθέσει στεφάνι!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επειδή εκείνος είναι Νέα Δημοκρατία και η παριστάμενη βουλευτής Κυριακή Μάλαμα είναι ΣΥΡΙΖΑ; Η απορία αυτή προκύπτει για τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο, ο οποίος δεν επέτρεψε στη Βουλή να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των νεκρών του Ολοκαυτώματος της χερσονήσου της Κασσάνδρας, κατά τις εκδηλώσεις που έγιναν την Κυριακή στη Νέα Ποτίδαια.

Υπογραμμίζεται ότι ο αντιπεριφερειάρχης είχε προσκαλέσει επίσημα τη Βουλή (με έγγραφό του στις 9 Νοεμβρίου) και ότι στην εκδήλωση η μόνη βουλευτής που παρέστη ήταν η Κυριακή Μάλαμα (απουσίασαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βαγιωνάς και του ΚΙΝΑΛ, Απόστολος Πάνας).

Σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει ότι το στεφάνι της Βουλής δεν κατατέθηκε ποτέ «με εντολή της αρμόδιας διοργανώτριας αρχής».

Η Κυριακή Μάλαμα ζητά από τον Κωνσταντίνο Τασούλα να ερευνήσει «αν υπήρξε κάποια υπηρεσιακή κωλυσιεργία ή αν η συγκεκριμένη συμπεριφορά καθοδηγούνταν από μικροκομματικά κίνητρα, με δεδομένο ότι ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την τελετή, είναι στέλεχος διαφορετικού πολιτικού κόμματος από αυτό της παριστάμενης στην εκδήλωση βουλευτού».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ