Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

ΚΙΝΑΛ: Πως παραιτήθηκε από εισηγήτρια η Νάντια Γιαννακοπούλου!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολιτικό θρίλερ και μεγάλο παρασκήνιο υπήρξε στο ΚΙΝΑΛ με την απόφαση να μην ψηφίσουν τον νομοσχέδιο για τον Ποινικό Κώδικα, που είχε ως αποτέλεσμα την διαφοροποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου. ο οποίος δήλωσε ότι θα ψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του ΚΙΝΑΛ να ψηφίσει παρών προκάλεσε την παραίτηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου από τη θέση του εισηγητή επί του νομοσχεδίου. Την αποκάλυψη για την παραίτηση έκανε πρώτος ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου είχε εκπροσωπήσει το ΚΙΝΑΛ κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή δηλώνοντας μάλιστα επιφύλαξη για την Ολομέλεια. Όμως στη συνεδρίαση του Συντονιστικού που αποφασίσθηκε ποια θα ήταν η τελική στάση ασκήθηκε κριτική στην Νάντια Γιαννακοπούλου.

Βουλευτές όπως ο Γιώργος Καμίνης ήταν κατηγορηματικοί ότι δεν πρέπει να ψηφίσει το ΚΙΝΑΛ μαζί με τη Νέα Δημοκρατία. Έτσι η Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία δέχθηκε κριτική για «λαϊκισμό» στις θέσεις που εξέφρασε στην Επιτροπή, παραιτήθηκε με επιστολή της στον διευθυντή της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Μάντζο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ