Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Στόχο για περισσότερους Βρετανούς τουρίστες βάζει η Ελλάδα για το 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ελλάδα βάζει στόχο για περισσότερους Βρετανούς τουρίστες για το 2022, μετά την τουριστική καθίζηση, που έπαθε η χώρα το 2019 με την ανάληψη της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, αρχικά μετά την πτώχευση της “Thomas Cook” κι έπειτα με την πανδημία.

Άλλες 500.000 θέσεις σε αεροπορικά εισιτήρια σε σχέση με το 2019 αναμένεται να διατεθούν για την Ελλάδα, έπειτα από τη συνάντηση του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη με τον CEO της EasyJet, Johan Lundgren και τον CEO της EasyJet Holidays, Garry Wilson.

Όπως προβλέπει η συμφωνία, οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις της εταιρείας για την Ελλάδα το 2022 θα είναι 1,6 εκατομμύρια, από 1,1 εκ. το 2019, ενώ διατυπώθηκε η πρόθεση να φτάσουν στις 2 εκατομμύρια θέσεις. Επιπλέον, στη συνάντηση εκφράστηκε η βούληση της εταιρείας να λειτουργήσει βάση, είτε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου είτε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας από το 2023.

Ο υπουργός Τουρισμού, B. Κικίλιας συναντήθηκε και με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) Zurab Pololikashvili. Στο επίκεντρο της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό περίπτερο της WTM, βρέθηκε το «στοίχημα» του βιώσιμου τουρισμού, ενόψει και της Γενικής Συνέλευσης του ΠΟΤ, που θα διεξαχθεί στις 30 Νοεμβρίου στη Μαδρίτη.

Στόχος το μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η Ελλάδα θέλει να εξακολουθήσει να κρατά τα σκήπτρα στον τουρισμό κι ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα νέο βιώσιμο τουριστικό προϊόν με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, επισημαίνοντας ότι προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν γίνει βήματα στην Αστυπάλαια και τη Χάλκη. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αποφασίστηκε η διοργάνωση συνεδρίου στην Ελλάδα, με θέμα την τουριστική επανεκπαίδευση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα (reskilling και upskilling).

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε επίσης με τον Βρετανό Υπουργό Τουρισμού Nigel Huddleston, την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών & Τουρισμού (WTTC) Julia Simpson, την CEO του Βρετανικού Οργανισμού Τουρισμού «Visit Britain» Sally Balcombe, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ανεξάρτητων tour operators Noel Josephides και ανώτατα στελέχη της British Airways. Η βρετανική τουριστική αγορά θεωρείται από τις πιο σημαντικές παραδοσιακές τουριστικές αγορές για την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο προβολής της χώρας, ο κ, Κικίλιας παραχώρησε και πλήθος συνεντεύξεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς: CNN, CNBC, Sky News, Euronews και βρετανικές εφημερίδες (Financial Times, The Daily Telegraph) δίνοντας έμφαση στο στον Τουρισμό Πόλης (city break), αλλά και στη στρατηγική απόφαση της χώρας μας να αποτελέσει παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ