Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Πωλούσαν «λευκό τυρί» ως «φέτα ΠΟΠ», παραπέμπεται η εταιρία στην επιτροπή παραβάσεων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άλλο ένα περιστατικό νοθείας εντοπίστηκε χθες μπροστά στα αλλεπάλληλα κρούσματα νοθείας και παραπλάνησης καταναλωτών, που αφορούν στο εθνικό μας τυρί, αυτή τη φορά στην εγχώρια αγορά.

Κατά τη διεξαγωγή επιτόπιων ελέγχων κλιμακίων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – «ΔΗΜΗΤΡΑ», όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε πιστοποιημένες επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας προϊόντος τυρί «φέτα Π.Ο.Π.», διαπιστώθηκε η διακίνηση 15.525 κιλών με τον χαρακτηρισμό «τυρί πρόβειο λευκό», ως τυρί «φέτα Π.Ο.Π.», από την επιχείρηση «ΚΑΛΗΓΕΡΟΣ Β. & ΣΙΑ ΟΕ-PROVIDER FOODS».

Με την αναγραφή της συγκεκριμένης, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, γίνεται κατάχρηση της καταχωρισμένης ονομασίας τυρί «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.», για αντίστοιχο συγκρίσιμο προϊόν, προκαλώντας παραπλάνηση των καταναλωτών και συνιστώντας αθέμιτο ανταγωνισμό. Υπενθυμίζουμε ότι η φέτα, που θεωρείται το εθνικό μας τυρί, έχει αναλογία 70% πρόβειο και 30% γίδινο γάλα.

Ο αρμόδιος Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» του υπουργείου αποφάσισε την παραπομπή της επιχείρησης «ΚΑΛΗΓΕΡΟΣ Β. & ΣΙΑ ΟΕ-PROVIDER FOODS» στην πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων προϊόντων Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε. του Υ.Π.Α.Α.Τ. για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία. Για το θέμα, όπως ανακοινώθηκε, αναμένεται ν΄ ακολουθήσουν ενέργειες του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ