Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

ΑΑΔΕ: Τελευταία μέρα πληρωμών για ΦΠΑ, Φόρο Εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ρυθμίσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ημέρα πληρωμών η σημερινή για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους, οι οποίοι καλούνται να καταβάλουν την δόση του Φόρου Εισοδήματος, τις δύο πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ για τις υπόχρεες επιχειρήσεις, αλλά και να κάνουν πληρωμές για να επανενταχθούν στο καθεστώς των ρυθμίσεων για τους πληγέντες από την πανδημία.

Καθώς η σημερινή είναι η τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις οφείλουν να καταβάλουν τις υποχρεώσεις τους και το οικονομικό επιτελείο προσδοκά ότι οι πάντες θα συμμορφωθούν ώστε να συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου για έσοδα 45,44 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αναλυτικά, από τον Φόρο Εισοδήματος τα προσδοκώμενα έσοδα για το δημόσιο ταμείο είναι 670 εκατομμύρια ευρώ, από τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα καταβάλουν 850 εκατομμύρια ευρώ και οι δόσεις για τις ρυθμίσεις ανέρχονται συνολικά στα 100 εκατομμύρια ευρώ. Ο ΦΠΑ της περιόδου Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2021 ανέρχεται στα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα επίσης λήγει η προθεσμία που έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για διορθώσεις στο Ε9, ώστε να εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ, από το οποίο θα προκύψει αν θα χρειαστεί να πληρώσουν περισσότερα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ