Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας: Η πανδημία στοίχισε εκατομμύρια εργατοώρες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καταστροφικά αποτελέσματα για το χώρο της εργασίας είχε η πανδημία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας.

Ο διεθνής οργανισμός προβλέπει ότι οι ώρες εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο το 2021 θα είναι κατά 4,3% κάτω από τα επίπεδα προ πανδημίας, ποσοστό που αναλογεί σε 125 θέσεις πλήρους απασχόλησης. Αποτελεί μια δραματική προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων του Ιουνίου που έκαναν λόγο για 3,5% ή 100 εκατομμύρια θέσεις πλήρους απασχόλησης.

«Βλέπουμε μια παγκόσμια οικονομία που δείχνει να ανακάμπτει. Ανάπτυξη 5% ή και περισσότερο. Και όμως ακόμα οι αγορές εργασίας δεν φτάνουν στα επίπεδα που ήταν και το έλλειμμα είναι πολύ σημαντικό. Βλέπουμε στοιχεία αυτού που αποκαλούμε μεγάλη απόκλιση. Ο πλούσιος κόσμος πηγαίνει σχετικά καλύτερα, αλλά δυστυχώς να αναπτυσσόμενες και οι αναδυόμενες χώρες δεν πηγαίνουν πουθενά. Και αυτό θα πρέπει να είναι πηγή μεγάλης ανησυχίας για τους πολιτικούς» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, Γκάι Ράιντερ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας ζητά από τις αρχές να επιταχύνουν τα προγράμματα εμβολιασμού, ώστε να επιτευχθεί πιο γρήγορα η παγκόσμια ανάκαμψη της αγοράς εργασίας και όλο και περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ