Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Εβδομάδα πληρωμών για φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και επανένταξη στις 100 ή 120 δόσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εβδομάδα πληρωμών για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους αυτή που ξεκίνησε, καθώς πρέπει να εξοφληθεί η δόση του Φόρου Εισοδήματος, ο ΕΝΦΙΑ και είναι η τελευταία ευκαιρία για όσους ενδιαφέρονται να επανενταχθούν στο πρόγραμμα δόσεων για χρέη που συσσωρεύθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας.

Συγκεκριμένα,

για τον Φόρο Εισοδήματος οι φορολογούμενοι πρέπει να καταβάλουν την τέταρτη δόση. Υπολογίζεται ότι το συνολικό ύψος των υποχρεώσεων ανέρχεται στα 270 εκατομμύρια ευρώ. Ακολουθούν άλλες τέσσερις δόσεις, συνολικού ύψους 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ, με την τελευταία δόση να ορίζεται για το τέλος Φεβρουαρίου 2022.

για τον ΕΝΦΙΑ, μέχρι την Παρασκευή 29/10 πρέπει να πληρωθούν δύο δόσεις από 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων και 65.000 επιχειρήσεις. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 800 εκατομμύρια ευρώ. Η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί τον Φεβρουάριο του 2022.

για  το πρόγραμμα των 100 και 120 δόσεων, όσοι έχασαν τις παλαιές ρυθμίσεις από την 1η Μαρτίου 2020 ως και τις 31 Ιουλίου 2021, μπορούν να επανενταχθούν στα προγράμματα αυτά υποβάλλοντας αίτηση μέχρι την Παρασκευή στο mybusinessSupport. Απαιτείται η πληρωμή των δόσεων Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.

Επίσης οι φορολογούμενοι έχουν μία τελευταία ευκαιρία για να διορθώσουν πιθανά λάθη και παραλείψεις με τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για το έτος 2021. Αμέσως μετά θα εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό με το ποσό του φόρου ακινήτων που θα πρέπει να πληρώσουν.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ