Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Στ. Αραχωβίτης: Η κυβέρνηση ξηλώνει τις λαϊκές αγορές, πλήττοντας παραγωγούς και καταναλωτές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η κυβέρνηση διαλύει τις λαϊκές αγορές, έναν θεσμό που φτιάχτηκε για να εξυπηρετήσει τους παραγωγούς και τους καταναλωτές που θέλουν φθηνά και φρέσκα προϊόντα, κατήγγειλε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σταύρος Αραχωβίτης, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

«Το νομοσχέδιο θίγει τους παραγωγούς οι οποίοι βρίσκουν διέξοδο στις λαϊκές, και ιδιαίτερα τους μικρούς παραγωγούς...  Όπως επίσης παραδέχεται την αδυναμία της να εξηγήσει στον κόσμο γιατί καταργεί και στέκεται απέναντι σε ένα νόμο που η ίδια ψήφισε, με τη στήριξη της αντιπολίτευσης, ο οποίος από το 2017 έχει βάλει μία τάξη στις λαϊκές αγορές (Ν.4497). Αντ` αυτού, φέρνει ένα νόμο χωρίς αιτιολογική έκθεση, κάτι πρωτοφανές στην κοινοβουλευτική πρακτική, τοποθετώντας απέναντί της σύσσωμη την κοινωνία και τους φορείς», είπε ο κύριος Αραχωβίτης.

Πρόσθεσε εξάλλου ότι στο νομοσχέδιο προβλέπονται εξοντωτικά πρόστιμα στους παραγωγούς και στους επαγγελματίες και ανάκληση των αδειών τους.

«Ισχύουν τα ίδια στο στεγασμένο εμπόριο, οι ίδιες κυρώσεις, οι ίδιες υποχρεώσεις, οι ίδιες ποινές; Γιατί εδώ τίθεται ένα θέμα ισονομίας, γι` αυτό και ο νόμος θα καταπέσει. Δεν πρόκειται να εφαρμοστεί όταν προσβληθεί για τις αρχές της ισονομίας και της ισοτιμίας. Δεν μπορεί να ισχύουν άλλα στο υπαίθριο εμπόριο και άλλα στο στεγασμένο», είπε ο κύριος Αραχωβίτης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ