Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Ανατιμήσεις έως και 10% σε ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι διεθνής οικονομική συγκυρία δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο τον κλάδο των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ναυτεμπορικής» ήδη έχουν σημειωθεί ανατιμήσεις «που κυμαίνονται από 3% εώς και 10% σε όλη την γκάμα των προϊόντων» και το πρώτο τρίμηνο του 2022 αναμένονται περαιτέρω ανατιμήσεις.

«Οι προμηθευτές έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θα απορροφήσουν τα αυξανόμενα κόστη και ήδη έχουν προβεί σε ανατιμήσεις που φαίνονται στα ράφια της λιανικής, η οποία επίσης δεν μπορεί να απορροφήσει την άνοδο των τιμών των προϊόντων, που έτσι φτάνει στον τελικό καταναλωτή.» σημειώνει η οικονομική εφημερίδα.

Τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, όπως και τα βασικά προϊόντα, επηρεάζονται από την αύξηση του κόστους ενέργειας, την αύξηση των τιμων των πρώτων υλών και του εργασιακού κόστους. Ενώ όπως αναφέρει η «Ν» λίγο πιο δυσμενής είναι η θέση των  λιανέμπορων που προμηθεύονται από την Ασία, καθώς έχουν επιπρόσθετο μεταφορικό κόστος.

Τέλος, δυσμενείς προοπτικές έχει τόσο η εροτασιτκή περιόδος όσο και η φετινή Black Friday, καθώς, όπως τονίζει η «Ναυτεμπορική» «Τόσο το καταναλωτικό πάρτι της φετινή Black Friday όσο και οι εορταστικές αγορές θα επισκιαστούν ξανά όχι μόνο λόγω πανδημίας αλλά κυρίως λόγω των σκληρών οικονομικών συνθηκών που διαμορφώνονται στην αγορά, στην προσφορά και τη ζήτηση προϊόντων. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα αυξημένα ανελαστικά κόστη στη λιανική, την αύξηση των τιμών προϊόντων, αλλά και τη δυσμενή προοπτική για αύξηση του κόστους του χρήματος αναμένεται να πιέσουν την κατανάλωση, που επιβαρύνεται επίσης και από την έλλειψη προϊόντων.»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ