Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Γερμανία: Απολύσεις στην Volkswagen στη σκιά του σκανδάλου Dieselgate

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην περικοπή 30.000 θέσεων εργασίας προσανατολίζεται η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen για να μειώσει τα κόστη παραγωγής και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι εταιρειών που έχουν μπει δυναμικά στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, όπως η Tesla, όπως γράφει η εφημερίδα Handelsblatt.

Η εφημερίδα επικαλείται πρόταση που έκανε στο εποπτικό συμβούλιο ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Χέρμπερτ Ντις. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να συζητήσουμε για την ανταγωνιστικότητα του εργοστασίου μας στο Βόλφσμπουργκ σε σχέση με τους νεοεισερχόμενους παίκτες στην αγορά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της VW Μίχαελ Μάνσκε κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, προσθέτοντας: «Η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη υπάρχουν πολλές καλές ιδέες».

Εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων της Volkswagen δήλωσε ότι «μια περικοπή 30.000 θέσεων εργασίας είναι παράλογη και αβάσιμη».

Απολύσεις στη σκιά του σκανδάλου Dieselgate

Η συζήτηση για δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανοίγει την ώρα που η γερμανική δικαιοσύνη εδώ και λίγες εβδομάδες έχει στα χέρια της τον φάκελο του λεγόμενου Dieselgate.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται πριν από έξι χρόνια, όταν οι αμερικανικές αρχές απηύθηναν επιστολή στη γερμανική εταιρεία, στην οποία αναφερόταν ότι οι εκπομπές ρύπων που μετρήθηκαν σε πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα καθώς βρίσκονταν σε κίνηση, δεν αντιστοιχούσαν στις προδιαγραφές που είχε δώσει η VW. Η εταιρεία αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι με τη χρήση ενός λογισμικού είχε παραποιήσει τους ρύπους , μειώνοντάς τους στο επιτρεπτό επίπεδο.

Η γερμανική εισαγγελία θεωρεί ότι πέντε υψηλόβαθμα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας VW γνώριζαν τη διαδικασία παραποίησης των μετρήσεων ρύπων και παραπλάνησαν τις αρχές με στόχο να αυξηθούν τα κέρδη της εταιρείεας και οι ίδιοι να εισπράξουν μεγαλύτερα μπόνους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ