Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

ΔΝΤ: Ψήφος εμπιστοσύνης στη Γκεοργκίεβα, παραμένει επικεφαλής του Ταμείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ψήφο εμπιστοσύνης εξασφάλισε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και παραμένει στη θέση της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η Γκεοργκίεβα αντιμετώπισε κατηγορίες ότι πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ήταν διευθύνουσα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, είχε ασκήσει «αδικαιολόγητες πιέσεις» για να εξασφαλίσει βελτιωμένη κατάταξη η Κίνα στην ετήσια έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην οποία αναλύεται το επενδυτικό κλίμα σε κάθε χώρα. Η Γκεοργκίεβα είναι επικεφαλής του ΔΝΤ από τον Οκτώβριο του 2019.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ εξέτασε τα στοιχεία που αφορούν στις κατηγορίες που αντιμετώπισε η Γκεοργκίεβα και έκρινε ότι δεν αποδεικνύεται ανάρμοστος ρόλος (της Γκεοργκίεβα) αναφορικά με την έκθεση Doing Business 2018, όπου υποτίθεται ότι είχε παρέμβει βια να βελτιωθεί η θέση της Κίνας.

«Έχοντας εξετάσει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το Εκτελεστικό Συμβούλιο επιβεβαιώνει την πλήρη εμπιστοσύνη του στην ηγεσία της γενικής διευθύντριας και στην ικανότητά της να συνεχίσει να εκτελεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά της», ανέφερε το ΔΝΤ σε ανακοίνωση.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ