Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Facebook: Ενα δισ. για κάθε ώρα μπλακάουτ έχανε ο Ζούκερμπεργκ!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περίπου επτά ώρες κράτησε χθες το μπλακάουτ των υπηρεσιών του Facebook και των συνδεμένων με αυτό εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης (Instagram, WhatsApp και Messenger). Υπολογίζεται ότι για κάθε ώρα που δεν εμφανίζονταν τα προϊόντα της Facebook Inc, ο τεχνολογικός κολοσσός έχανε μισό εκατομμύριο δολάρια.

Πολύ περισσότερα έχασε ο ιδρυτής και μεγαλομέτοχός της Μαρκ Ζούκερμπεργκ από την κατάρρευση των μετοχών. Το τεράστιο τεχνικό πρόβλημα που απέκλεισε 3,5 δισ. χρήστες από social media, είχαν αντίκτυπο να χάσει ο Ζούκερμπεργκ 7 δισ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία. Επιπλέον ο κροίσος της τεχνολογίας έπεσε στη λίστα της κατάταξης των πλουσιότερων του κόσμου, στη θέση 5 σύμφωνα με το Forbes.

Ο ίδιος ο Ζούκερμπεργκ πόσταρε στο Twitter, που λειτουργούσε οι δικές του διαδικτυακές υπηρεσίες είχαν καταρρεύσει: «Ξέρω πόσο βασίζεστε στις υπηρεσίες μας για να παραμένετε συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζεστε». Η ειρωνεία να χρησιμοποιεί ανταγωνιστική πλατφόρμα για να επικοινωνήσει με τους πελάτες του, δεν πέρασε απαρατήρητη από τους χρήστες.

Το μπλακάουτ της Facebook δεν επηρρέασε μόνο την αξία της εταιρείας αλλά συμπαρέσυρε και άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς. Οι μετοχές της Amazon είχαν απώλειες -2,85%, του Twitter -5.79%, του Snapchat -5.35%.

Χιλιάδες άλλες εταιρείες μικρές και μεγάλες σε όλο τον κόσμο μετράνε της απώλειες που είχαν εξαιτίας του μπλακάουτ στα social media. Από πιτσαρίες που έχασαν delivery σε πεινασμένους πελάτες, εως μεγάλες εταιρείες που στήριζαν τις πωλήσεις, την προβολή ή ακόμη και την εσωτερική επικοινωνία τους σε μία από τις παραπάνω πλατφόρμες. Το σύνολο της ζημιάς σε όλο τον κόσμο υπολογίζεται ακόμη από διάφορους αναλυτές και είναι πάρα πολλά δισεκατομμύρια.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ