Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Ιδιωτικά τζετ: “Απογειώνεται” η ζήτησή τους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εξαιρετικά μεγάλη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, έχουν οι εταιρείες οι οποίες ναυλώνουν ιδιωτικά τζετ σε πλούσιες οικογένειες και στελέχη επιχειρήσεων.

Οι επιβάτες των ιδιωτικών τζετ μπορούν να πηγαίνουν απευθείας στον διάδρομο απογείωσης αποφεύγοντας οποιαδήποτε επαφή με άλλους επιβάτες στο αεροδρόμιο ή μέσα στο αεροσκάφος. Οι πτήσεις με ιδιωτικά αεροσκάφη εκπέμπουν 20 φορές περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα ανά μίλι επιβάτη συγκριτικά με μια εμπορική πτήση, σύμφωνα με στοιχεία του κλάδου.

Οι εταιρείες Flexjet και PrivateFly, οι οποίες πρωταγωνιστούν σε αυτόν τον επιχειρηματικό τομέα, δήλωσαν ότι η ζήτηση που έχουν, είναι κάτι ασυνήθιστο για την εποχή.

Η εταιρία Flexjet, δήλωσε ότι πραγματοποίησε 53% περισσότερες πτήσεις τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Η διευθύνουσα σύμβουλος της Flexjet και της PrivateFly στην Ευρώπη, Marine Eugène, είπε στον Guardian: «παραδοσιακά ο κλάδος μας στην Ευρώπη παρουσιάζει μια κορύφωση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, και τον Σεπτέμβριο μείωση. Το Παρίσι, η Ζυρίχη, το Μόναχο και το Άμστερνταμ κυριάρχησαν στην προτίμηση των ευρωπαϊκών προορισμών το καλοκαίρι. Όμως αυτή τη στιγμή βιώνουμε μία εξαιρετικά μεγάλη ζήτηση, για προσωπικά ταξίδια αλλά και για επαγγελματικές πτήσεις».

Ο αναλυτής αερομεταφορών, Μπράιαν Φόλεϊ, ανάφερε στον Guardian ότι «η ζήτηση για πτήσεις με ιδιωτικά τζετ έχει αρχίσει να τροφοδοτεί την αύξηση των παραγγελιών για την κατασκευή νέων αεροσκαφών μετά από μια πτώση το 2020 που ήταν η πρώτη εδώ και μια δεκαετία. Μεγάλοι κατασκευαστές ιδιωτικών τζετ ανέφεραν διπλάσιες παραγγελίες για αεροσκάφη από τον αριθμό που παράγουν σήμερα, οδηγώντας σε “σημαντική αύξηση” των δυνατοτήτων παραγωγής».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ