Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Με στάση πληρωμών κινδυνεύουν μέχρι 18 Οκτωβρίου οι ΗΠΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ είναι πιθανό να εξαντλήσει στις 18 Οκτωβρίου τα μέτρα για συνέχιση της χρηματοδότησης της Κυβέρνησης και θα μείνει χωρίς μετρητά, εκτός εάν το Κογκρέσο αυξήσει το ανώτατο όριο δανεισμού, προειδοποίησε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

Μετά από αυτή την ημερομηνία, «το Υπουργείο Οικονομικών θα παρέμενε με πολύ περιορισμένους πόρους οι οποίοι θα εξαντλούνταν γρήγορα. Είναι αβέβαιο κατά πόσον θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε όλες τις υποχρεώσεις του έθνους μετά από αυτήν την ημερομηνία», προειδοποίησε η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών.

Ρεπουμπλικάνοι στην αμερικανική Γερουσία αρνήθηκαν έντονα να στηρίξουν μια αύξηση ή αναστολή του ανώτατου ορίου του δημόσιου χρέους, παρά το γεγονός ότι δέχθηκαν πίεση για αυτό από τον πρώην Πρόεδρο του κόμματός τους Ντόναλντ Τραμπ.

Τη Δευτέρα, μπλοκαρίστηκε προσπάθεια των Δημοκρατικών να εγκρίνουν μια 14μηνη αναστολή στην ύπαρξη ανώτατου ορίου στο χρέος, μαζί με έναν προσωρινό προϋπολογισμό.

Το Σώμα ψήφισε μέτρο την περασμένη εβδομάδα για να κρατήσει την κυβέρνηση σε λειτουργία μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου, ενώ συνεχίζουν τη συζήτηση για ένα μεγάλο πακέτο κοινωνικών δαπανών, διάρκειας 10 ετών, αλλά η διαιρεμένη Γερουσία έχει απορρίψει μέχρι στιγμής την έναρξη της συζήτησης για το νομοσχέδιο.

Χωρίς αύξηση στο χρέος, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, να αποστείλει τις συντάξεις στους συνταξιούχους ή να εξυπηρετήσει το χρέος του έθνους.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ