Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Στα ύψη το πετρέλαιο θέρμανσης – έρχεται δύσκολος χειμώνας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Θα μας αλλάξουν τα πετρέλαια»

Οι πολύ υψηλές ανατιμήσεις όχι μόνο στα τρόφιμα, στη ΔΕΗ, αλλά και στα καύσιμα, αναμένεται ότι θα φέρουν πολύ κόσμο σε απόγνωση, καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, και αναμένεται να είναι αρκετά παγωμένος. Την ίδια ώρα, την ανησυχία των πολιτών εντείνει το γεγονός, ότι η κυβέρνηση έχει πάρει ελλιπή μέτρα στήριξης.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αύξηση για 5η ημέρα κατέγραφε χθες η τιμή του πετρελαίου, με το brent να αγγίζει τα 80 δολάρια, εν μέσω ανησυχιών για την προσφορά.

Το brent διαμορφωνόταν 1,5% υψηλότερα, στα 79,23 δολάρια το βαρέλι, έχοντας σημειώσει άνοδο για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, το αμερικανικό αργό σημείωνε άνοδο 1,5%, στα 75,09 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο.

Στις 15 Οκτωβρίου ανοίγει επισήμως η περίοδος διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης και με τα έως τώρα δεδομένα όσοι δεν έχουν γεμάτες τις δεξαμενές τους από πέρσι θα κληθούν να προμηθευτούν πετρέλαιο με τιμή πάνω από 1,10 ευρώ το λίτρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περσινή περίοδος άνοιξε με τιμή εκκίνησης 0,80 ευρώ το λίτρο και με τη διεθνή τιμή του πετρελαίου στα 42 δολάρια. Στο τέλος Απριλίου του 2021 η μέση τιμή βρισκόταν στα 0,96 ευρώ το λίτρο, με τη διεθνή τιμή του πετρελαίου να έχει αγγίξει τα 67 δολάρια.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ