Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

«Βούλιαξε» η μετοχή της ΔΕΗ στο -11,53%

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΗ (Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού), ήταν και πάει. Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της διοίκησης να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου όχι μόνο δεν φαίνεται να συγκίνησε τους επενδυτές αλλά αντιθέτως οδήγησε τη μετοχή της εταιρείας σε σοβαρούς τριγμούς και μεγάλες απώλειες.

Από την έναρξη της συνεδριάσης του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών η μετοχή της ΔΕΗ δεχόταν ισχυρές πιέσεις με αποτέλεσμα να πέσει στο κλείσιμο κατά -11,53%. Ως απότοκο αυτού και η πτωση του γενικού δείκτη του ΧΑ που έκλεισε με απώλειες 1,54% στις 873,10 μονάδες. Η δε εμβομαδιαία υποχώρηση του ελληνικού χρηματιστηρίου έφτασε στο 4,35%.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες, θα καλυφθεί επιτυχώς, όμως η συμμετοχή των επενδυτών σε αυτή θα απαιτήσει επιπλέον ρευστότητα, σε μία περίοδο όπου η αγορά έχει “στεγνώσει” από τις συνεχείς αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και εκδόσεις ομολόγων.

Η μετοχή της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, πριν την ανακοίνωση για ΑΜΚ, είχε συμπληρώσει οκτώ συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ