Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Με φάουλ και τρικ αρχίζουν τη διαβούλευση για το Ταμείο Ανάκαμψης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων:

«Σε δημόσια διαβούλευση δίδεται από το υπουργείο Οικονομικών το κείμενο των επιλεξιμοτήτων για τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τα οποία στοχεύουν στη χρηματοδότηση των ιδιωτικών επενδύσεων».

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, και ενώ έχει εκδοθεί η πολυσέλιδη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στο σάιτ του υπουργείου η διαβούλευση δεν έχει ανοίξει. Επικοινωνιακό τρικ.

Θέμα δεύτερο: Οπως γράφει η ανακοίνωση του υπουργείου «Τα τραπεζικά ιδρύματα αξιολογούν την αξιοπιστία του εκάστοτε επενδυτή και τη βιωσιμότητα της επένδυσης, χωρίς παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού».

Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα γιατί οι τράπεζες δεν θεωρούν αξιόχρεες πολλές από εκείνες ακριβώς τις επιχειρήσεις που χρειάζονται τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης για να… ανακάμψουν.

Τρίτο και μάλλον αστείο, που δείχνει την προχειρότητα με την οποία διαχειρίζονται δισεκατομμύρια είναι αυτό που δείχνει το παρακάτω σκρινσοτ.

screenshot ypo

Δηλαδή την ώρα που ανακοινώνουν διαβούλευση, με 13 σελίδες κείμενο, δεν γράφουν (δεν ξέρουν; – άγνωστο) τη σχετική απόφαση. Συγχαρητήρια στο υπουργείο Οικονομικών και εις ανώτερα!

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ