Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Άνθρακες ο θησαυρός Μητσοτάκη για τους νεοπροσλαμβανόμενους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίδομα στους νεοπροσλαμβανόμενους, χωρίς εργασιακή εμπειρία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην 85η ΔΕΘ και το μέτρο εξειδίκευσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Είχε πει ο κύριος πρωθυπουργός ότι στο πρώτο εξάμηνο της εργασίας οι νέοι ηλικίας 18-29 ετών θα παίρνουν επίδομα 600 Ευρώ και άλλα τόσα η επιχείρηση (σύνολο 1200 Ευρώ). Όμως από τις δηλώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα προκύπτει ότι το ποσό αυτό αφορά συνολικά στο πρώτο εξάμηνο εργασίας του νέου σε μία επιχείρηση. Δηλαδή ο νεοπροσλαμβανόμενος θα παίρνει επίδομα 100 Ευρώ το μήνα και άλλα τόσα η επιχείρηση, για έξι μήνες.

«Στο εξής νέοι έως 29 ετών που δεν έχουν καμία προϋπηρεσία, όταν θα προσλαμβάνονται με πλήρη απασχόληση, θα ενισχύονται από την πολιτεία επί 6 μήνες με 1.200 ευρώ. Τα 600 ευρώ θα κατευθύνονται στους εργοδότες, μειώνοντας έτσι το μισθολογικό κόστος. Τα άλλα 600 θα πηγαίνουν απευθείας στο νέο και στη νέα, επιπλέον της αμοιβής τους, για να τα αξιοποιήσουν όπως οι ίδιοι θέλουν», είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, δίνοντας την εντύπωση ότι η επιδότηση θα ήταν σε μηνιαία βάση.

Τελικά οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα περιοριστούν στο χαρτζιλίκι των 100 Ευρώ τον μήνα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ