Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
MENU

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Να προστατευθούν επιχειρήσεις και ευάλωτα νοικοκυριά από το κύμα ανατιμήσεων

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε την ανάγκη προστασίας των επαγγελματιών αλλά και των νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα από τις επερχόμενες αυξήσεις, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων από την κυβέρνηση.

Για το κύμα ανατιμήσεων που έρχεται στο ρεύμα αλλά και μία σειρά από είδη πρώτης ανάγκης μίλησε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε την ανάγκη προστασίας των επαγγελματιών αλλά και των νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα από τις επερχόμενες αυξήσεις, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων από την κυβέρνηση.

«Κάθε μείωση του εισοδήματος των καταναλωτών έχει σαν αποτέλεσμα και τη μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων», σημείωσε, μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ.

Εξήγησε, συγκεκριμένα, ότι υπάρχουν προϊόντα, όπως ο καφές, η τιμή του οποίου επιβαρύνεται και από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, που επιβλήθηκε επί μνημονιακής περιόδου, επηρεάζοντας τους καταναλωτές αλλά και έναν ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο.

Προκειμένου να αμβλυνθούν οι επικείμενες ανατιμήσεις, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ζήτησε τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, τον περαιτέρω περιορισμό του ΦΠΑ στην εστίαση, καθώς και στα είδη πρώτης ανάγκης, όπως το ψωμί, την επίσπευση της μείωσης των φορολογικών συντελεστών αλλά και του τέλους επιτηδεύματος.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ υπογράμμισε ότι λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, ο αριθμός των πελατών -κυρίως στην εστίαση- μειώνεται, και αν προστεθούν οι αυξήσεις, τότε το φθινόπωρο θα είναι ακόμη πιο δύσκολο για τις επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί συνολικά στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα, υπογραμμίζοντας για ακόμη μία φορά την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για το ιδιωτικό χρέος, το οποίο αγγίζει τα 265 δισ. ευρώ – 110 δισ. οφειλές προς την εφορία, 40 δισ. προς τον ΕΦΚΑ και τα υπόλοιπα προς τις τράπεζες. Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ ζήτησε τη διαγραφή μέρους των οφειλών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία, καθώς και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Κλείνοντας, ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε την αναγκαιότητα εμβολιασμού με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και της οικονομίας, σημειώνοντας ότι υγεία και οικονομία είναι μέρη του ίδιου νομίσματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ξενοδοχείο θέλει πίσω την ομπρέλα του, Κυριάκο!

Δεν έφτανε για τον πρωθυπουργό ο εξευτελισμός να εμφανίζεται με διαφημιστική ομπρέλα πολυτελούς ξενοδοχείου των Βρυξελλών στο προσκύνημα της...

Σάρον Στόουν, τα σέβη μας

της Χρυσούλας ΠαπαϊωάννουΜια βόλτα στο διαδίκτυο, και στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το Met Gala της Νέας Υόρκης που...

Γυρίζει σελίδα ο ΣΥΡΙΖΑ- Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο με το λαό

 Ο Αλέξης Τσίπρας, επιλέγει, πλέον, το σκληρό ροκ. Από την 85η ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πετάει το...