Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Μαγνήτης για τους υποψήφιους αγοραστές τα σίγουρα έσοδα του ΔΕΔΔΗΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 3 του Σεπτέμβρη να …γελάς για την διοίκηση της ΔΕΗ μιας και σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ.

Βάσει πηγών από την ίδια τη ΔΕΗ που ελέγχει το σύνολο των μετοχών της υπό πώληση εταιρείας, αναμένονται 3 – 4 προσφορές από επενδυτές που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον τον Απρίλιο, όταν εκκινούσε η διαδικασίας πώλησης.

Μεταξύ των ενδιαφερόμενων συμπεριλαμβάνονται μεγάλες πολυεθνικές που ως πεδίο δράσης τους έχουν κυρίως το χώρο της χρηματοοικονομικής. Το ενδιαφέρον τους δικαιολογείται στη βάση των σταθερών εσόδων που έχει ο ΔΕΔΔΗΕ και των δυνατοτήτων που διαθέτει να ενοικιάσει τις υποδομές του σε άλλες δραστηριότητες, πχ σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Αυτές οι δυνατότητες βέβαια δεν εγγυώνται και τις αναγκαίες επενδύσεις στα περιουσιακά του στοιχεία, για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του δικτύου και την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Οι επενδυτές θα υποβάλουν φακέλους με τα νομιμοποιητικά έγγραφα για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό και την οικονομική προσφορά. Το επόμενο δεκαήμερο θα ακολουθήσει έλεγχος των εγγράφων και στη συνέχεια θα αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές. Το όνομα του τυχερού που θα πάρει τα σίγουρα έσοδα δεν θα γίνει γνωστό πριν το τέλος του χρόνου καθώς θα απαιτηθεί έγκριση από τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ