Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
MENU

Γερμανία : «Χρειαζόμαστε 400.000 μετανάστες ετησίως»

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Απασχόλησης, Ντέτλεφ Σέλε, προειδοποιεί ότι η Γερμανία εξαντλείται από εξειδικευμένους εργαζόμενους και απευθύνει επείγουσα έκκληση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να φέρει σημαντικά περισσότερους μετανάστες στη χώρα. «Οι εργαζόμενοι στη Γερμανία εξαντλούνται», δήλωσε ο Σέλε στην « Süddeutsche Zeitung ».

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης,τονίζει ότι ως αποτέλεσμα της δημογραφικής εξέλιξης, ο αριθμός των πιθανών εργαζομένων στην τυπική επαγγελματική ηλικία στη Γερμανία θα μειωθεί φέτος κατά σχεδόν 150.000. “Θα είναι πολύ πιο δραματικό τα επόμενα χρόνια”, τόνισε ο Σέλε. Η δημογραφική ανάπτυξη είναι πιο κρίσιμη από τον μετασχηματισμό της οικονομίας. «Δεν καταλαβαίνω γιατί κανείς δεν μιλά για αυτό».

. Η νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει τα πάντα. «Χρειαζόμαστε 400.000 μετανάστες ετησίως. Πολύ περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια. Από την περίθαλψη μέχρι τους ειδικούς και τους ακαδημαϊκούς logistics: Θα υπάρχει παντού έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων », δήλωσε ο επικεφαλής του οργανισμού απασχόλησης.

Η δραματική εξάρτηση της Γερμανίας από τους μετανάστες

«Εάν οι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν ξεκινήσουν, η Γερμανία θα πρέπει να δεχτεί ένα μέρος τους», τόνισε ο Σέλε. “Αλλά για μένα αυτό δεν αφορά άσυλο, αλλά στοχευμένη μετανάστευση για να καλύψει τα κενά στην αγορά εργασίας”.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, η καθαρή μετανάστευση στη Γερμανία το 2020 ήταν 209.000 . Πέρυσι, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δέκα χρόνια, ο πληθυσμός στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας δεν αυξήθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ξενοδοχείο θέλει πίσω την ομπρέλα του, Κυριάκο!

Δεν έφτανε για τον πρωθυπουργό ο εξευτελισμός να εμφανίζεται με διαφημιστική ομπρέλα πολυτελούς ξενοδοχείου των Βρυξελλών στο προσκύνημα της...

Σάρον Στόουν, τα σέβη μας

της Χρυσούλας ΠαπαϊωάννουΜια βόλτα στο διαδίκτυο, και στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το Met Gala της Νέας Υόρκης που...

Γυρίζει σελίδα ο ΣΥΡΙΖΑ- Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο με το λαό

 Ο Αλέξης Τσίπρας, επιλέγει, πλέον, το σκληρό ροκ. Από την 85η ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πετάει το...