Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Δωράκι εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ του Κ. Μητσοτάκη στους ΑΠΕτζήδες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λεφτά μπορεί να μην υπάρχουν για όσους αμείβονται με τον βασικό μισθό και διαβιούν στο όριο της φτώχειας, υπάρχουν ωστόσο και περισσεύουν για έναν κλάδο που «κολυμπάει» στις κρατικές επιδοτήσεις: επιδοτείται  όταν κάνει «επενδύσεις», επιδοτείται όταν το προϊόν του εισέρχεται στην αγορά, επιδοτείται με κάθε αφορμή κρυφή ή φανερή.

Κρυφή για παράδειγμα είναι η εξοικονόμηση που έμμεσα πλην σαφώς θα εξασφαλίσει με αφορμή τροπολογία που απαλλάσσει τις επιχειρήσεις από την υποχρέωση πόντισης υποβρύχιου καλωδίου για την μεταφορά του ρεύματος που παράγουν αιολικά στα νησιά. Βάσει της σχετικής (ν)τροπολογίας η εγκατάσταση των αιολικών σταθμών δύναται να υλοποιηθεί χωρίς τη σχετική υποχρέωση διασύνδεσης, αφού τη σχετική υποχρέωση και το αναλογούν κόστος το αναλαμβάνει ο ΑΔΜΗΕ με τη διασύνδεση της Κρήτης.

Η τροπολογία που κατατέθηκε νύχτα θα ευνοήσει τους αεριτζήδες των ΑΠΕ κατά πολλά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Έτσι ωστόσο εκτίθεται για πολλοστή φορά ο Κ. Μητσοτάκης και πρωτοκλασσάτοι υπουργοί του που διατηρούν συγγενικούς δεσμούς με εργολάβους των ΑΠΕ, οι οποίοι θα ευνοηθούν για πολλοστή φορά.

Και τώρα κανείς δεν θα μπορεί να δικαιολογήσει την ασυδοσία τους στο όνομα της πράσινης ενέργειας και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, που έχει εξελιχθεί σε πρώτης τάξης δικαιολογία για να καλύπτεται η αυθαιρεσία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ