Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Γερμανικό «χτύπημα» για τον ελληνικό τουρισμό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το δίλημμα «διακοπές στον ευρωπαϊκό νότο με κορονοϊό ή μπάνια στη Γερμανία», θέτει ο γερμανικός Τύπος, επισημαίνοντας σε σειρά άρθρων ότι η αύξηση των νέων κρουσμάτων της πανδημίας, καθιστά μη ασφαλείς τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς.

Η Handelsblatt γράφει ότι «η μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί στην Κύπρο, την Πορτογαλία και την Ισπανία, όπου καταγράφονται «τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στην ΕΕ» και προσθέτει για την Ελλάδα ότι «η ιχνηλάτηση επαφών οδηγεί στο συμπέρασμα πως το 50% των νέων κρουσμάτων προέρχονται από την συνάθροιση των νέων σε καφετέριες, μπαρ και νυχτερινά κέντρα». Οι Γερμανοί πρέπει να αποφασίσουν αν επιμένουν σε διακοπές στον ευρωπαϊκό νότο ή είναι «καλύτερα στη Γερμανία, όπου ο ιός έχει περιοριστεί σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα».

Η εφημερίδα Merkur του Μονάχου τονίζει ότι υπάρχει «υπερβολική αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα» και γι αυτό επιβλήθηκαν πιο αυστηροί περιορισμοί στη διασκέδαση. «Η απαγόρευση του χορού για τους τουρίστες, αλλά και για τους ντόπιους, είναι κάτι που μάλλον δεν αρέσει σε πολλούς», γράφει η εφημερίδα του Μονάχου.

Πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό θεωρείται και το άρθρο της εφημερίδας Kreiszeitung, που κυκλοφορεί στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία, όπου επισημαίνεται ότι «οι γερμανοί τουρίστες ίσως θα έπρεπε να ξανασκεφτούν την απόφασή τους να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα. Οι Έλληνες, όπως και η Κύπρος, αγωνίζονται για μία ακόμη φορά να περιορίσουν τον κορωνοϊό».

Ζοφερή είναι η εικόνα της Ελλάδας που σχηματίζει το Spiegel Online, που τονίζει ότι στη χώρα μας έχουν ξεσπάσει και φέτος δεκάδες πυρκαγιές, ενώ παράλληλα παρατηρείται έντονη σεισμική δραστηριότητα. «Στην Ελλάδα ξέσπασαν 64 πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες. Μέχρι στιγμής όλα τα πύρινα μέτωπα έχουν τεθεί υπό έλεγχο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής την Κυριακή», γράφει το Spiegel Online αναφερόμενο στην κατάσταση που υπήρχε στα μέτωπα της φωτιάς το περασμένο Σάββατο, και προσθέτει ότι το Σαββατοκύριακο έγιναν περισσότεροι από δέκα σεισμοί από 3 έως 4,3 Ρίχτερ στην Κεντρική Ελλάδα. Μάλιστα ο συντάκτης του άρθρου βλέπει πως «οι κάτοικοι (της Αθήνας) ανησυχούν μήπως αυτή η σειρά των δονήσεων αποτελεί προάγγελο ενός πολύ μεγαλύτερου σεισμού».

Πηγή: dw.com

Διαβάστε επίσης :

Frankfurter Rundschau: «Ακριβή στοιχεία για τη μετάλλαξη Δ στην Ελλάδα δεν υπάρχουν»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ