Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Το μήνυμα του Χρ. Σταϊκούρα από το Eurogroup

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες εκείνες που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού κινδύνου φτώχειας του πληθυσμού ο υπουργός Οικονομικών της, Χρ. Σταϊκούρας, φέρεται να δηλώνει πως όλα βαίνουν καλώς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες εκείνες που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού κινδύνου φτώχειας του πληθυσμού ο υπουργός Οικονομικών της, Χρ. Σταϊκούρας, φέρεται να δηλώνει πως όλα βαίνουν καλώς.

Κατά την προσέλευσή του στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogoup στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας συγκεκριμένα ανέφερε:

«Παρά τις δυσκολίες και την αβεβαιότητα, η Ευρώπη ανακάμπτει. Το Ταμείο Ανάκαμψης θα βελτιώσει, σημαντικά, αυτή τη διαδικασία. Η υιοθέτηση των πρώτων δώδεκα Εθνικών Σχεδίων Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί μία μεγάλη, συλλογική επιτυχία.

Είμαι ικανοποιημένος που το Ελληνικό Σχέδιο περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών.

Ένα φιλόδοξο Σχέδιο που θα οδηγήσει σε ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη, θα κλείσει το επενδυτικό κενό, θα βελτιώσει τη διαθρωτική ανταγωνιστικότητα, θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή.

Η απόφαση του Ecofin θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση σημαντικών πόρων προς την ελληνική οικονομία. Το επόμενο “στοίχημα” είναι η γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή των 68 μεταρρυθμίσεων και των 106 επενδύσεων που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο. Και θα το κερδίσουμε!».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ