Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Λαγκάρντ: Κίνδυνος τα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης .τονίζει, μιλώντας στο newscenter.gr, ότι η απάντηση της προέδρου της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Τα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία θεωρούνται δυνητικός κίνδυνος» τονίζει η πρόεδρος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ ,απαντώντας σες ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Ο  κλάδος αυτός θεωρείται δυνητικός κίνδυνος, λόγω της πιθανής αναντιστοιχίας μεταξύ των δεσμεύσεων και του επιχειρηματικού μοντέλου που προβλέπει τις συγκεκριμένες επενδύσεις», προειδοποιεί η Λαγκάρντ. Προσθέτει μάλιστα ότι «πιθανότατα θα πρέπει να το δούμε, γιατί τώρα έχουμε και δεύτερο Ευρωβουλευτή που μας επισημαίνει αυτή τη συγκεκριμένη πτυχή»

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σημείωσε μάλιστα ότι «την ώρα αυτού του κινδύνου για αυτά τα νέα συστήματα ιδιωτικών συντάξεων, στην Ελλάδα η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει από το  αναδιανεμητικό σύστημα,  σε ένα σύστημα κεφαλαιοποιητικό, ιδιωτικών συντάξεων»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει μιλώντας στο newscenter.gr ότι η απάντηση της προέδρου της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη ,που παρά την αντίθεση όλων των κοινωνικών φορέων και της  αντιπολίτευσης , προχωρά στην ψήφιση ενός ασφαλιστικού νομοσχεδίου ,που δίνει τη δυνατότητα στα golden boys να τζογάρουν και μάλιστα χωρίς καμμία ποινική ευθύνη τις εισφορές στην επικουρική σύνταξη.

Τσουνάμι πτωχεύσεων

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε επίσης διάλογο με την Κριστίν Λαγκάρντ ,στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON)  του Ευρωκοινοβουλίου,  για τον συστημικό κίνδυνο των μικρομεσαίων πιχειρήσεων στην ΕΕ, μετά την απόσυρση των μέτρων στήριξης στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON)  του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε για  πιθανό «τσουνάμι επιχειρηματικών πτωχεύσεων μετά την άρση των  μέτρων στήριξης, λόγω της πανδημίας ,καθώς  το ελληνικό σχέδιο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, αποκλείει  τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιειρήσεων.

Απαντώντας η  πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστιν Λαγκάρντ, τόνισε ότι είναι φανερό ότι « αυτές που κινδυνεύουν ιδιαίτερα είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι μια κατηγορία εταιριών και επιχειρηματιών, που και οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις, ο καθένας με την ιδιότητά του, θα πρέπει να προσέξουν, έτσι ώστε όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι βιώσιμες, να μην καταλήξουν σε κατάσταση χρεοκοπίας επειδή δεν στηρίχθηκαν στην πορεία τους για επιστροφή στη βιωσιμότητα»

Η Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε ότι «οποιοδήποτε μέτρο αν ληφθεί για να υποστηριχθούν αυτοί οι κλάδοι –και μιλάω για αυτούς που είναι βιώσιμοι σε αυτούς τους κλάδους, είναι ευπρόσδεκτο. Και όπως είπα και στις αρχικές μου παρατηρήσεις, για όσους δεν είναι βιώσιμοι, ούτως ή άλλως δεν θα περνούσαν στην ανάκαμψη, συνεπώς οπωσδήποτε οι επιταχυμένες διαδικασίες χρεοκοπίας και αναδιάρθρωσης θα πρέπει να εξεταστούν, και οι τράπεζες επίσης, να υιοθετήσουν αυτά τα μέτρα αναδιάρθρωσης κατά περίπτωση» .

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ