Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Απαλλάσσουν τα golden boys που θα τζογάρουν με τις επικουρικές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με το νομοσχέδιο που έχει τον τίτλο : «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά» , θα απαλλάσσονται από κάθε αστική και ποινική ευθύνη τα golden boys που θα τζογάρουν στο χρηματιστήριο με τις εισφορές των ασφαλισμένων.

Ασπίδα προστασίας βαζει προκλητικά η κυβέρνηση στις ασφαλιστικές εταιρείες που θα παίζουν στο χρηματιστήριο τις εισφορές για το επικουρικό, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που δόθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση.

Με το νομοσχέδιο που έχει τον τίτλο: «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά», θα απαλλάσσονται από κάθε αστική και ποινική ευθύνη τα golden boys που θα τζογάρουν στο χρηματιστήριο με τις εισφορές των ασφαλισμένων.

Ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικης δικτύωσης τονίζει οτι με το νομοσχέδιο αυτό , «οι εταιρίες θα λαμβάνουν τα κέρδη από τις προμήθειες, οι εργαζόμενοι θα υφίστανται τις ζημίες από τις ενέργειες των ιδιωτικών εταιριών, που μάλιστα δεν θα έχουν  και καμία ευθύνη αν η «επένδυση» πάει στραβά. Αυτός νομίζω λέγεται ατομική ευθύνη! Αυτό επίσης, δεν λέγεται δημόσια κοινωνική ασφάλιση».

Το νομοσχέδιο, επισημαίνει ο Διονύσης Τεμπονέρας, στο  άρθρο 19 που αφορά τα golden boys, που θα διαχειρίζονται και θα επενδύουν στα χρηματιστήρια, τις εισφορές των ασφαλισμένων, τους απαλλάσσει από κάθε «αστική ή ποινική ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις τους στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους ή επ’ ευκαιρία αυτής…».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ