Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Επιδοτείται έως 5.000 ευρώ η δημιουργία e-shop για το λιανεμπόριο: Τι ανακοινώθηκε

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί 100% τη δαπάνη για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος και θα αφορά αποκλειστικά στο λιανεμπόριο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιδότηση για τη δημιουργία e-shop στα καταστήματα λιανικής πώλησης, θα δοθεί από νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ, το οποίο αναμένεται στο τέλος της χρονιάς με προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ, όπως είχε ανακοινώσει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Αυτό ανέφερε kai ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, κατόπιν συνέντευξής του την Τρίτη (08/12) σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Το πρόγραμμα, όπως εξήγησε ο υφυπουργός θα χρηματοδοτεί 100% τη δαπάνη για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος και θα αφορά αποκλειστικά στο λιανεμπόριο, καθώς οι υπηρεσίες καλύπτονται από υφιστάμενη δράση. Ο ίδιος υπενθύμισε, σε ότι αφορά στις υπηρεσίες, ότι πρόκειται για τη δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων», στην οποία μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις χρηματοδότησης έως την 31η Ιανουαρίου 2021.

Με το νέο πρόγραμμα, το μέγιστο ποσό επιχορήγησης μιας λιανεμπορικής επιχείρησης, για όλη τη δαπάνη θα φτάνει μέχρι τα 5.000 ευρώ και το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί γι’ αυτή τη δράση θα είναι 80 εκατ. ευρώ, με δυνατότητα να αυξηθεί μελλοντικά.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Τρίτη 8/12, Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εξέφρασε την κατηγορηματική άρνησή του στο ενδεχόμενονα ανοίξει το λιανεμπόριο στις 14 Δεκεμβρίου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ