Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Ντράγκι: Οι ενισχύσεις πρέπει να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, όχι να σώσουν τις παλιές

Τι είπε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Να διοχετεύσουν κεφάλαια σε τομείς που μπορούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας για τους νέους ανθρώπους και όχι να ξοδεύουν χρήματα που διατηρούν την υπάρχουσα κατάσταση πραγμάτων, προέτρεψε τις κυβερνήσεις ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

«Οι επιδοτήσεις θα πρέπει να μειωθούν αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Ντράγκι σε διαδικτυακή εκδήλωση τονίζοντας πως μια τέτοια εξέλιξη είναι ιδιαίτερα θετική για τους νέους ανθρώπους.

Ο Ντράγκι μετά την αποχώρησή του από την ΕΚΤ τον Οκτώβριο είχε διατηρήσει χαμηλό προφίλ, ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες τοποθετείται συχνά αναφορικά με την ανταπόκριση στην κρίση του κορονοϊού. Προσφάτως είχε συγκρίνει την ανοικοδόμηση της Ευρώπης μετά την πανδημία του νέου κορονοϊού με αυτήν που έγινε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Την Τρίτη (01/09), μίλησε για την υγεία προτρέποντας αύξηση των σχετικών δαπανών.

«Πρέπει να επενδύσουμε πολύ περισσότερα για την υγεία», είπε στον Φίλιππο Κρεα , εκδότη του ακαδημαϊκού περιοδικού European Heart Journal. «Για τις περισσότερες κυβερνήσεις, η πανδημία ανέδειξε τη σημασία της ύπαρξης καλών δομών και ενός ισχυρού συστήματος υγείας», υποστήριξε.

(πληροφορίες από naftemporiki.gr, Bloomberg)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ