Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Αυτός είναι ο νέος επικεφαλής της αποστολής του ESM για την Ελλάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕSM) όρισε τον Πάολο Φιορέτι ως συντονιστή της ομάδας του για την Ελλάδα (επικεφαλής της αποστολής), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Ο κ. Φιορέτι θα αντικαταστήσει τον Νικόλα Τζιαμαριόλι, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας του ESM για την Ελλάδα από το 2015.

«Είμαι ενθουσιασμένος που ο Πάολο Φιορέτι θα είναι επικεφαλής της ελληνικής ομάδας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας: «Με την γνώση που έχει για την περιοχή και τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την εμπειρία στενής συνεργασίας με τους εταίρους – θεσμούς μας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι ιδανικά προετοιμασμένος για να αναλάβει αυτό το σημαντικό έργο».

«Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω τον Νικολά Τζιαμαριόλι για την αφοσίωση και την αποφασιστικότητά του κατά τη διάρκεια του ελληνικού προγράμματος, η οποία αποδείχθηκε κρίσιμης σημασίας στις πιο δύσκολες στιγμές του προγράμματος του ESM», σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ. «Και θα συνεχίσει να συμβάλλει σημαντικά στη συνεργασία μας με την Ελλάδα στον νέο ρόλο του ως Γενικός Γραμματέας», πρόσθεσε.

Ο Πάολο Φιορέτι εντάχθηκε το 2012 στον ESM. Σήμερα είναι αναπληρωτής επικεφαλής για τον τραπεζικό τομέα στον ESM, υπεύθυνος για αναλύσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα και την παρακολούθηση του τραπεζικού τομέα της Ευρωζώνης. Διετέλεσε συντονιστής της ομάδας του ESM για την Ελλάδα και στη συνέχεια ανέλαβε τον ίδιο ρόλο για την Κύπρο, τον οποίο θα συνεχίσει να έχει προσωρινά.

Προηγουμένως, ο κ. Φιορέτι είχε εργαστεί στην Unicredit, στον Fitch Ratings ως διευθυντής για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική για την ομάδα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και στη διεύθυνση παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Ο κ. Τζιαμαριόλι έγινε γενικός γραμματέας του ESM τον Σεπτέμβριο του 2019.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ