Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Βρούτσης: Αυξήσεις σε πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους με το νέο ασφαλιστικό

Τι θα ισχύσει για τις επικουρικές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυξήσεις σε κύρια και επικουρική σύνταξη για πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους θα προβλέπουν οι διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι «με τις διατάξεις του νομοσχεδίου αυξάνεται κατά 50% ο συντελεστής ανταπόδοσης για το «κομμάτι» της ανταποδοτικής σύνταξης που θα λαμβάνουν όσοι αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν με πλήρη ασφαλιστικό βίο 40 ετών, ενώ οι αυξήσεις στο τελικό ποσό της κύριας σύνταξης τους θα ξεκινούν και θα κλιμακώνονται από τα 30 έτη και μία μέρα ασφάλισης».

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» είπε ακόμη ότι προβλέπεται η δημιουργία μηχανισμού στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων και «προς τούτο» όπως λέει «προβλέπεται αυξημένη ετήσια χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος κατά 0,5% του ΑΕΠ».

Επίσης, μιλώντας για το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης σημείωσε ότι «με τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση αυξάνονται όλες οι επικουρικές συντάξεις που είχαν περικοπεί άδικα στο ύψος των 1300 ευρώ και πλέον θα δοθεί μεσοσταθμική αύξηση 99,5 ευρώ».

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο προβλέπεται να έρθει στη Βουλή για ψήφιση εντός του Ιανουαρίου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ