Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

«Ψήφο εμπιστοσύνης» δίνουν ξένα funds στην ελληνική οικονομία – «Αν υπήρχαν περισσότερες μετοχές, θα τις αγόραζαν»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η αυστριακή εφημερίδα Die Presse σημειώνει πως ξένα funds, μεταξύ των οποίων  και η η Amber Capital  «ποντάρουν στην Ελλάδα μετά την κρίση», ενώ ταυτόχρονα προσθέτει πως εταιρεία είναι τόσο «αισιόδοξη για την Ελλάδα που εύχεται να υπήρχαν περισσότερες μετοχές που θα μπορούσε να αγοράσει».

Ο Γιόζεφ Ουγκουρλιάν, ο οποίος είχε ιδρύσει το 2005 αυτή την εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων δήλωσε πως «είμαι πολύ αισιόδοξος σε σχέση με την ελληνική οικονομία», μια δήλωση με ιδιαίτερη βαρύτητα για την Ελλάδα, καθώς ο Ουγκουρλιάν είναι από τους σταθερούς οικονομικούς αναλυτές, που μάλιστα παρακολούθησε την ελληνική κρίση από την αρχή της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τις αρχές της χρονιάς η ελληνική αγορά μετοχών σημείωσε αύξηση κατά 17% και οδηγείται στην καλύτερη χρονιά της, εδώ και δύο δεκαετίες, υπερβαίνοντας την αύξηση του 12 % που καταγράφεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Το 2018 η χώρα κατέγραψε την μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη από το 2007. Η Amber αγόρασε μετοχές της τηλεπικοινωνιακής επιχείρησης ΟΤΕ, του μικτού ομίλου Ellaktor και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αναφέρεται σχετικά.

Η εφημερίδα παρατηρεί πως και η «Marathon Asset Management LLP» εξηγεί σε ανάλυσή της ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να προσφέρει μία σημαντική οικονομική ευκαιρία και αυτό, παρά τα κάποια αρνητικά, όπως την καθυστέρηση οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε προειδοποιήσει πρόσφατα ότι οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια και πως έχουν αυξηθεί οι κίνδυνοι καθοδικής τάσης, καταλήγει το δημοσίευμα.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ