Σάββατο 1 Απριλίου 2023

«Πράσινο φως» και από το EWG στην εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ στην Ελλάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει την εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων
  • Επόμενη «στάση» το Eurogroup της Παρασκευής και μετά η επικύρωση της εκταμίευσης από τα κοινοβούλια ορισμένων χωρών
  • Τσακαλώτος: Είμαστε αισιόδοξοι για την εκταμίευση τη Δευτέρα

Μετά το «OK» της Κομισιόν, ήταν η σειρά του EuroWorking Group να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές της Ευρωζώνης, το EuroWorking Group εισηγήθηκε στο Eurogroup να εγκρίνει την εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ από τις επιστροφές κερδών των ελληνικών ομολόγων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει την εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων και επομένως θα μπορούσε να προχωρήσει η εκταμίευση.

Το ζήτημα πρόκειται να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή στο Βουκουρέστι. Επιπλέον, εφόσον οι υπουργοί επικυρώσουν την εισήγηση του EuroWorking Group, θα ξεκινήσουν οι εθνικές διαδικασίες έγκρισης της εκταμίευσης, συμπεριλαμβανομένων των ψηφοφοριών σε ορισμένα κοινοβούλια, όπως το γερμανικό.

Τσακαλώτος: Είμαστε αισιόδοξοι για την εκταμίευση τη Δευτέρα

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εκταμίευση τη Δευτέρα.

Αναλυτικότερα, σε ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε: «Πριν από λίγο τελείωσε το EWG, το οποίο πήγε πολύ καλά». Πρόσθεσε μάλιστα, χαριτολογώντας, ότι αυτό δεν είναι καλό νέο για όλους, δεν είναι καλό νέο για αυτούς που μας είπαν ότι δεν θα βγούμε από τα μνημόνια.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ