Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Σας αφορά – Πότε καταβάλλονται τα προνομιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η καταβολή των προνομιακών αναπηρικών και διατροφικών επιδομάτων όσων δικαιούχων υπέβαλαν αίτηση και αυτή εγκρίθηκε, θα γίνει την Παρασκευή 5 Απριλίου.

Οι πρώτοι δικαιούχοι θα δουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους σταδιακά από το απόγευμα της Πέμπτη, 4 Απριλίου, με βάση τις διαδικασίες του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ και των πιστωτικών ιδρυμάτων. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το πρωί.

«Η μικρή μετακίνηση της ημερομηνίας πληρωμής οφείλεται στην ανάγκη να ενταχθούν σε αυτήν περίπου 9.000 δικαιούχοι, για τους οποίους ανανεώθηκε πρόσφατα η κρίση της Υγειονομικής Επιτροπής των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ)» διευκρινίζει ο ΟΠΕΚΑ.

Η επόμενη πληρωμή  για όλους τους δικαιούχους θα γίνει, πριν από το Πάσχα και θα αφορά τους μήνες έως και τον Απρίλιο. «Εκπληρώνεται, έτσι, ο στόχος για ομαλοποίηση των πληρωμών, καθώς από την καταβολή του Απριλίου και, στη συνέχεια, του Μαΐου, τα προνοιακά αναπηρικά–διατροφικά επιδόματα και λοιπά προνοιακά θα καταβάλλονται κάθε μήνα σε κοινή για όλους ημερομηνία» σημειώνει ο ΟΠΕΚΑ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ