Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Αναζητούνται «σκυλιά» για τον εντοπισμό των χρημάτων σε βαλίτσες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Διαύγεια αναρτήθηκε απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η οποία προβλέπει τον ορισμό τριμελούς επιτροπής που θα έχει ως έργο τον έλεγχο καταλληλότητας των σκύλων που θα αναλάβουν την ανίχνευση των «ρευστών διαθεσίμων».

Εξονυχιστικοί έλεγχοι θα γίνονται κυρίως στα αεροδρόμια προκειμένου να συλλαμβάνονται οι επιτήδειοι που επιχειρούν να βγάλουν χρήματα με βαλίτσες στο εξωτερικό.

Μεταξύ των προϋποθέσεων που ορίζονται εν τω μεταξύ , είναι ο σκύλος να είναι νεαρός σε ηλικία, και να μην έχει… νεύρα.

Αναλυτικά οι προϋποθέσεις, όπως αναγράφονται στην απόφαση:

1.Να προέρχονται κατά προτίμηση από τις φυλές Γερμανικός Ποιμενικός, Λαμπραντόρ ή Μαλινουά.
2. Να είναι κατά προτίμηση ηλικίας δώδεκα (12) έως είκοσι τεσσάρων (24) μηνών.

3. Να φέρουν σήμανση με ηλεκτρονική ταυτοποίηση (μικροτσίπ).

4. Να είναι εφοδιασμένοι α) με βιβλιάριο υγείας για τους σκύλους που προέρχονται από το εσωτερικό και
β) διαβατήρια ΕΕ για αυτούς που προέρχονται από το εξωτερικό, στα οποία θα περιέχονται οι εμβολιασμοί και οι αποπαρασιτώσεις υπογεγραμμένα από κτηνίατρο καθώς και ο αριθμός του ηλεκτρονικού εμφυτεύματος (μικροτσίπ).

5. Να έχουν εμφανές και ανεπτυγμένο το ένστικτο της ανίχνευσης – ανεύρεσης (ένστικτο καταδίωξης – pray drive) και επαναφοράς (retrieve) σε όλους τους χώρους όπου θα δοκιμάζονται με διάφορα παιχνίδια η άλλα αντικείμενα (μπαλάκια, σωλήνες, κλπ).

6. Να είναι κοινωνικοποιημένοι, ισορροπημένοι και χωρίς φοβίες σε ανοικτούς ή κλειστούς χώρους, με ικανότητα να προσαρμόζονται εύκολα σε οποιοδήποτε περιβάλλον και με ένδειξη φυσιολογικής συμπεριφοράς απέναντι στους ανθρώπους.

7. Να είναι ψυχολογικά υγιείς και να μην παρουσιάζουν νεύρα ή νευρωτικό χαρακτήρα.

8. Να έχουν χαμηλή παρόρμηση εκδήλωσης του ενστίκτου προστασίας (defense drive).

9. Να είναι απόλυτα υγιείς, όπως αυτό θα διαπιστώνεται: α) με κλινική εξέταση (επισκόπηση, ψηλάφηση, ακρόαση) που θα πραγματοποιείται είτε στο Κτηνιατρικό Νοσοκομείο του Κέντρου Εκπαίδευσης Φρουρών Σκύλων της Πολεμικής Αεροπορίας είτε στο Γ’ Κτηνιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (Γ’ ΚΝΟ) του Ελληνικού Στρατού είτε και στη Κτηνιατρική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η δαπάνη της εξέτασης θα βαρύνει τον προμηθευτή.

10. Να είναι αποπαρασιτωμένα. Απαιτείται διενέργεια αποπαρασιτισμού δέκα (10) ημέρες πριν την παραλαβή. Ο έλεγχος θα γίνεται από το βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριο.

11. Να μην πάσχουν από Δεμοδήκωση και Πανώδη Κερατίτιδα

Για να δείτε αναλυτικά την απόφαση πατήστε εδώ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ