Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Νέες υποσχέσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας από τον Σταϊκούρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέος γύρος υποσχέσεων από τον Υπουργό Οικονομικών ο οποίος τόνισε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ότι το κύμα της ακρίβειας είναι οξύτερο και διαρκεί περισσότερο από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί. Ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται «ένα πλέγμα παρεμβάσεων για συνολική και συνοπτική βοήθεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι ο πληθωρισμός «τον Δεκέμβριο θα είναι ακόμη υψηλότερος από τον Νοέμβριο. Πολύ πιθανόν να είναι μπροστά το “5” (σ.σ. στο ποσοστό)», όμως υποστήριξε ότι το φαινόμενο θα είναι παροδικό και οι υπέρογκες αυξήσεις που παρατηρούνται στα βασικά αγαθά και την ενέργεια θα αποκλιμακωθούν έως το 2ο τρίμηνο του 2022.

Παραδέχθηκε, επίσης, ότι τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί έως σήμερα δεν αρκούν για να απορροφήσουν τις αυξήσεις, τονίζοντας ότι «δεν καλύπτεται όλο το πρόβλημα και προσπαθούμε με επισπεύδοντα το υπουργείο Ενέργειας για επόμενες κινήσεις και τον Δεκέμβριο και το 2022».

Ο κ. Σταϊκούρας, ερωτηθείς σχετικά, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για κατάργηση από το 2023 της εισφοράς αλληλεγγύης και στον δημόσιο τομέα, για την οποία, πάντως, έχει αποφανθεί σχετικά το Ελεγκτικό Συνέδριο. Εξάλλου, για το ίδιο θέμα έχει προκληθεί η έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ