Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

ΤΑΙΠΕΔ: Ξεπούλημα των φιλέτων για 2 δισ ευρώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λιμάνια και περιοχές-φιλέτα του δημοσίου εκποιούνται από το ΤΑΙΠΕΔ με την προσδοκία να εισπραχθούν κάτι παραπάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ το 2022, ενώ ολοκληρώνεται και η τυπική διαδικασία για τους διαγωνισμούς πώλησης περιουσιακών στοιχείων που έχουν τελεσφορήσει.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή κλείνει τυπικά η πώληση της Βόρειας Αφάντου στη Ρόδο, όπου θα γίνει συγκρότημα γκολφ και πέφτουν οι υπογραφές για την μεταβίβαση της ΔΕΠΑ Υποδομών στην Italgas, που παίρνει το 100% της εταιρείας για 733 εκατομμύρια ευρώ.

Προ ημερών ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός πώλησης του φιλέτου στις Γούρνες Ηρακλείου, του λεγόμενου και «μικρού Ελληνικού», που περνά στην εταιρεία Reds της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, για μόλις 40,5 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά σειρά έχει η εκποίηση λιμανιών. Στις 9/2/2022 αρχίζει η φάση των δεσμευτικών προσφορών για το λιμάνι της Καβάλας και τον Μάρτιο αρχίζει η διαδικασία για τα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Ηρακλείου.

Μέσα στο 2022 θα ολοκληρωθεί η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού στην κοινοπραξία ΓΕΚ-Egis, έναντι 1,4 δισ. ευρώ και θα οριστικοποιηθούν οι όροι του διαγωνισμού για τη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού γι΄άλλα 25 χρόνια.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αναζήτησης ενδιαφερόμενων για την μίσθωση της ΛΑΡΚΟ, χωρίς να έχει γίνει καμία ενέργεια για την εξασφάλιση των περίπου 1100 εργαζόμενων στην εταιρεία.

:

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ