Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Πρόγραμμα εθελουσίας στην Εθνική Τράπεζα – Ποιοι είναι οι στόχοι των συστημικών τραπεζών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από σήμερα και μέχρι τις 15/12/2021 τρέχει το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με την απόφαση που εγκρίθηκε στις 11/11/21 για την παροχή κινήτρων που προβλέπουν την άμεση οικειοθελή αποχώρηση υπαλλήλων έναντι αποζημίωσης ή λήψης μακροχρόνιας άδειας μετ΄ αποδοχών.

Το πρόγραμμα αφορά στους εργαζόμενους στο δίκτυο καταστημάτων και στις διευθύνσεις του δικτύου, εκτός του ναυτιλιακού καταστήματος, οι οποίοι έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου πλήρους και μερικής απασχόλησης και στους έμμισθους μη τακτικούς δικηγόρους που στηρίζουν τα καταστήματα του δικτύου.

Προϋπόθεση είναι οι εργαζόμενοι να έχουν συμπληρώσει το 40ό έτος της ηλικίας τους και να έχουν επταετή προϋπηρεσία. Τόσο η ηλικιακή προϋπόθεση, όσο και η προϋπηρεσία υπολογίζονται με ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου τραπεζοϋπαλλήλων αναμένεται να ανακοινωθούν το 2022, καθώς οι τράπεζες έχουν στόχο να μειώσουν τον αριθμό εργαζομένων ώστε να φτάσουν στους 6.000 για κάθε μία από τις τέσσερις συστημικές.

Παράλληλα τρέχει ο προγραμματισμός των τραπεζών για τη συρρίκνωση του δικτύου υποκαταστημάτων, καθώς έχει τεθεί στόχος 300 καταστημάτων για κάθε τράπεζα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ