Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Φορο-σαφάρι : Οι πληρωμές που πρέπει να γίνουν από σήμερα και τα σχέδια της κυβέρνησης μέχρι τον Μάρτιο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας λόγω της έξαρσης της πανδημίας και ανησυχίας για τις επιπτώσεις στην αγορά από τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι καλούνται σήμερα και αύριο να εξοφλήσουν φορολογικές υποχρεώσεις, ενώ στον ορίζοντα υπάρχει ο σχεδιασμός του οικονομικού επιτελείου για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ από τις αρχές του 2022, αλλά και για τις δόσεις της επιστροφής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Σήμερα και αύριο οι φορολογούμενοι πρέπει να καταβάλλουν τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ, του φόρου εισοδήματος, αλλά τις δόσεις των ρυθμίσεων που έχουν κάνει για ανεξόφλητα χρέη προς το δημόσιο.

Πιο συγκεκριμένα, στα ταμεία του κράτους θα μπουν σήμερα και αύριο:

  • η 5η δόση του φόρου εισοδήματος και
  • η 3η δόση του ΕΝΦΙΑ.

Μέχρι το τέλος του χρόνου πρέπει να πληρωθούν και τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων, που έχουν ήδη αναρτηθεί στην πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ.

Από τον Ιανουάριο του 2022 αρχίζει η καταβολή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, που θα αποπληρωθεί σε 60 δόσεις και οι δόσεις για τα χρέη συνολικού ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ που συσσωρρεύτηκαν στη διάρκεια της πανδημίας, και τα οποία υπάγονται στη ρύθμιση των 36-72 δόσεων.

Από τον Μάρτιο θα αρχίσει η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ σε 10 ή 12 δόσεις, ενώ το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει και την έναρξη της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από τον Μάρτιο, ώστε να αρχίσει η πληρωμή του φόρου από τον Ιούνιο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ