Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Η Ελλάδα στις 10 χώρες που προτιμούν οι Γερμανοί για ν’ αγοράσουν σπίτια κι εξοχικά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των δέκα κορυφαίων προτιμήσεων των Γερμανών συνταξιούχων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια για εγκατάσταση κι αγορά δεύτερης κατοικίας, σύμφωνα με το πρόγραμμα “Happy Retirement” του Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Τα παραπάνω αναφέρονται, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, σε ενημερωτικό έγγραφο της πρεσβείας της Ελλάδας στο Βερολίνο, καθώς οι πλούσιοι Γερμανοί συνταξιούχοι, θεωρούνται οι καλύτεροι πελάτες για αγορά δεύτερης εξοχικής κατοικίας στις ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου.

Το πρόγραμμα «Happy Retirement» του Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου αναφέρεται σε Γερμανούς συνταξιούχους, οι οποίοι αγαπούν την Ελλάδα και την προτιμούν ως χώρα διακοπών ή ενδιαφέρονται να μείνουν μόνιμα κι ανέρχονται σε περίπου 4,5 εκατομμύρια.

Οι Γερμανοί προτιμούν τον ευρωπαϊκό νότο

Οι Γερμανοί αποζητούν κατοικίες στον ευρωπαϊκό νότο, που έχει  όμορφο φυσικό περιβάλλον, πολύμηνη ηλιοφάνεια με ήπιο κλίμα, παραθαλάσσια μέρη, ομαλότητα και φιλόξενες κοινωνίες. Την επόμενη πενταετία η ζήτηση για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα από Γερμανούς αναμένεται ν΄ αυξηθεί σημαντικά υπερβαίνοντας σε αξία τα 5 δισ. ευρώ. Τη τάση αυτή επιχειρεί να ενισχύσει το Ελληνογερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο με το πρόγραμμα Happy Retirement. Ανταγωνίστριες χώρες είναι η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία που σήμερα καρπώνονται τη μερίδα του λέοντος και αποκομίζουν σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Η λεγόμενη “Ασημένια Οικονομία – Silver Economy”, για άτομα άνω των 60 ετών θεωρείται πως μπορεί να λειτουργήσει ως σύγχρονο μοντέλο στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Πεδίο για πωλήσεις 200.000 νέων κατοικιών

Μόνο στο πεδίο των κατασκευών προβλέπεται ότι μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό θα μπορούσαν να πωληθούν στη χώρα περί τις 200.000 νέες κατοικίες σε αλλοδαπούς αγοραστές, είτε ως μεμονωμένα ακίνητα είτε ως ιδιοκτησίες ενταγμένες σε συγκροτήματα κατοικιών, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του κοινού της τρίτης ηλικίας.

Υπολογίζεται ότι η “Ασημένια Οικονομία” μέχρι το 2025 αναμένεται να συμβάλλει με 6,4 τρισ. ευρώ στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ και να οδηγήσει στη δημιουργία 88 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Αυτό ισοδυναμεί με το 32% του ΑΕΠ της ΕΕ και το 38% της απασχόλησης.  Επιπλέον, μέχρι το 2030, η συνολική ετήσια κατανάλωση από άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών στην Ευρώπη αναμένεται να αυξηθεί κατά 39%, υπερβαίνοντας τα 5 τρις ευρώ ενώ πληθυσμιακά θα αυξηθούν κατά 18% φθάνοντας τα 221 εκατομμύρια.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ