Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Αποζημίωση – κοροϊδία 28 ευρώ τον μήνα για τηλεργασία δίνει ο Χατζηδάκης!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στα 28 ευρώ τον μήνα κοστολόγησε το υπουργείο Εργασίας την ελάχιστη αποζημίωση που οφείλουν να καταβάλουν οι εργοδότες σε όσους κάνουν τηλεργασία, για την κάλυψη του κόστους του εξοπλισμού, των τηλεπικοινωνιών και της χρήσης του οικιακού χώρου εργασίας.

Συγκεκριμένα με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, σε εφαρμογή του νόμου 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας, το κόστος της αποζημίωσης για την τηλεργασία διαμορφώνεται:

  • Για τη χρήση του οικιακού χώρου εργασίας 13 ευρώ,
  • Για την κάλυψη του κόστους επικοινωνιών 10 ευρώ,
  • Για τη συντήρηση του εξοπλισμού 5 ευρώ.

Ο εργοδότης δεν έχει υποχρέωση να καταβάλει την αποζημίωση για το κόστος των επικοινωνιών εάν το καλύπτει απευθείας, μέσω χωριστής σύμβασης με τον πάροχο διαδικτύου- κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Αντίστοιχα, δεν καταβάλλεται η αποζημίωση για τη συντήρηση του εξοπλισμού εάν οι συσκευές παρέχονται από τον εργοδότη.

Σύμφωνα με τον νόμο για την Προστασία της Εργασίας «οι σχετικές δαπάνες δεν αποτελούν αποδοχές, αλλά εκπιπτέα δαπάνη για την εργοδοτική επιχείρηση, δεν υπόκεινται σε οποιοδήποτε φόρο ή τέλος, ούτε οφείλονται επί αυτών ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη ή εργαζομένου».

Αν η τηλεργασία παρασχεθεί για λιγότερες από 22 ημέρες ανά μήνα, τότε θα καταβάλλεται στον εργαζόμενο το 1/22 των δαπανών ανά ημέρα τηλεργασίας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ