Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Η κυβέρνηση επιβάλλει άτυπο lockdown αδιαφορώντας για τις επιχειρήσεις, λέει ο Γιώργος Καββαθάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η κυβέρνηση επιβάλλει άτυπο lockdown χωρίς να προβλέπει κανένα μέτρο για την στήριξη των επιχειρήσεων, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ, Γιώργος Καββαθάς, τονίζοντας ότι η εστίαση ζητά ενισχύσεις αφού τα καταστήματα δουλεύουν με το 50% της πελατείας τους.

Η εστίαση απευθύνεται σε συγκεκριμένο τμήμα του πληθυσμού, από το οποίο περίπου το 50% δεν έχει εμβολιασθεί, τόνισε ο Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση και πρόσθεσε ότι ο κλάδος οδηγείται στην καταστροφή.

«Έχουμε “μεικτές παρέες” που δεν βγαίνουν. Έχουμε εμβολιασμένους που κάποιο τμήμα τους δεν βγαίνει γιατί φοβάται να μπει σε εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς χώρους, φανταστείτε αν μπορεί να δουλέψει κάποιος στη βόρεια Ελλάδα ή τους ορεινούς όγκους, με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν. Δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψει, είναι καταστροφή για τον κλάδο», είπε ο κύριος Καββαθάς. Απαντώντας εξάλλου στον Άδωνη Γεωργιάδη, που υποστήριξε ότι ο κλάδος της εστίασης έχει ενισχυθεί αρκετά, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕΕ είπε ότι «τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης της εστίασης ήταν για την συγκεκριμένη περίοδο που ο κλάδος ήταν κλειστός με κρατική εντολή, 9-12 μήνες το 2020 και το 2021.»

«Πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή, που και θα βοηθά στη μη διάδοση του κορωνοϊού και θα ικανοποιεί την ανάγκη να υπάρχουν επιχειρήσεις. Εκείνες παράγουν τον πλούτο στη χώρα και δημιουργούν θέσεις εργασίας», τόνισε ο κ. Καββαθάς.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ